fbpx

Audit electoral 2021 | Șase case, un mini-încărcător, 18 terenuri și 14 conturi bancare. Averea declarată la CEC de Renato Usatîi

Auditul electoral realizat de ZUGO arată că Renato Usatîi arată 14 conturi bancare, 18 terenuri și șase case. Mai mult, din colecția sa de vehicule face parte și un mini-încărcător.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Usatîi a depus pe 13 mai la Comisia electorală Centrală declarația pe proprie răspundere. Documentul conține informații despre averea agonisită între lunile ianuarie 2019 și decembrie 2020.

Liderul Partidului Nostru a obținut venit echivalent cu peste 17 milioane de lei în perioada de referință. O mare parte din sumă a ajuns în buzunarul lui Usatîi după vânzarea unor proprietăți pe care le deținea în Rusia, iar aproape șase milioane i-au fost donate.

Primarul de Bălți este proprietarul unui apartament, are șase case, un garaj de peste 200 de metri pătrați și mai multe construcții nefinalizate. Valoarea totală a acestora este mai mare de 11 milioane de lei, iar cele 16 terenuri ale sale costă, conform declarației, mai mult de 13 milioane de lei.

Usatîi mai deține și trei ceasuri care valorează în total 250.000 de euro (aproape cinci milioane de lei). Potrivit documentului, cel mai scump dintre ele (150.000 de euro) a fost primit drept donație, iar celelate două politicianul le-a cumpărat.

În garajul liderului Partidului Nostru se regăsesc patru mașini, cea mai veche fiind produsă în 2018, un scuter de apă, dar și un mini-încărcător. Suma totală a vehiculele depășește 10 milioane de lei.

În ceea ce privește conturile bancare, Usatîi este mai modest. Are 14, însă pe mai multe se depozitează doar câte o rublă, o liră, un dolar sau un euro, iar suma păstrată în total pe acestea ajunge la 299.000 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Audit electoral 2021 | Candidatul cu salariu de 198.000 de dolari, vilă primită drept donație și mașină în folosință. Averea declarată de Gheorghe Cavcaliuc

Audit electoral 2021 | Terenuri de circa 250 de lei și un Volkswagen din 2009. Averea pe care o declară liderul PAS, Igor Grosu

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button