fbpx

video | Cinci angajamente ale lui Andrei Năstase în cursa prezidențială: Dacă nu le duc la îndeplinire în primul an de mandat, demisionez!

Andrei Năstase a anunțat astăzi, 26 octombrie, într-o conferință de presă, că își asumă cinci angajamente pentru primul an de mandat dacă va fi ales președinte. În cazul în care acestea nu vor fi implementate, politicianul promite să demisioneze în cazul în care va fi ales în funcția de șef al statului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit liderului Platformei DA, angajamentele reprezintă priorități esențiale, prevăzute în proiectul său de țară. Acestea vizează viața cetățenilor Republicii Moldova.

„În cazul în care cele cinci angajamente pe care le voi comunica în continuare nu vor fi duse la îndeplinire, implementate și complet funcționale în primul an de mandat, înțeleg să părăsesc prin demisie funcția de președinte al Republicii Moldova, având responsabilitatea politică față de așteptările tuturor celor care vor crede în mine, în proiectul meu de țară și în capacitatea mea și a echipei mele de a duce la îndeplinire angajamentele asumate”, a declarat Năstase.

Acesta a precizat că nu se așteaptă ca un alt candidat „să își asume la același nivel responsabilitatea funcției de președinte al Republicii Moldova, din cauze care țin de caracterul, educația, reputația, onoarea și onestitatea lor politică”.

Cele cinci angajamente enunțate de Andrei Năstase sunt:

1. Introducerea venitului minim garantat pentru fiecare cetățean și a unei pensii minime de 2500 de lei prin modificarea Art. 47 din Constituție.

2. Înăsprirea pedepselor pentru corupție și furtul banilor publici cu închisoare de până la 25 de ani și eliminarea din sistem a procurorilor și judecătorilor corupți.

3. Realizarea unui pact național pentru educație, finanțarea acestui sector cu cel puțin 7% din produsul intern brut al Republicii Moldova, pe o perioadă de cel puțin 10 ani de zile.

4. Realizarea unui pact național pentru sănătate, finanțarea acestui sector cu cel puțin 7% din produsul intern brut al Republicii Moldova pentru o perioadă de cel puțin 10 ani de zile.

5. Înființarea unei Comisii de Control, care va avea monitoriza, controla și stabili prețurile maximale la produsele și serviciile care fac parte din coșul lunar de consum al cetățeanului. Comisia va funcționa în baza principiului cooperării loiale între instituții, în colaborare cu toate celelalte instituții ale statului, care au atribuții.

Andrei Năstase a menționat că își asumă acest nivel de responsabilitate a funcției de președinte pentru că „de mai bine de 30 de ani nici un politician nu a răspuns în fața oamenilor pentru angajamentele electorale neîndeplinite”.

„Aceste cinci angajamente, alături de multe altele din proiectul meu de țară le voi realiza în primul an de mandat. Ele vor fi complet implementate și vor fi funcționale. Nu va exista nici un fel de context, pretext, motiv sau scuză pentru mine în cazul în care aceste angajamente nu vor fi realizate.

Acesta este nivelul la care doresc să ridic gradul de responsabilitate al președintelui Republicii Moldova, țara în care nici un politician nu a răspuns pentru faptul că nu a dus la îndeplinire angajamentele electorale. Vă rog să aveți încredere în mine și în cuvântul meu că aceste lucruri se vor realiza în primul an de mandat”, a conchis Năstase.

Liderul Platformei DA a punctat că este nevoie de voință politică, de onestitate și multa muncă, iar el „este pregătit pentru provocare”.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button