fbpx

Dublarea ajutorului pentru perioada rece a anului. Propunerile lui Igor Dodon pentru sporirea protecţiei sociale în Republica Moldova

Igor Dodon propune dublarea ajutorului pentru cetăţeni în perioada rece a anului. Această măsură este prevăzută, printre altele, într-un capitol aparte din programul electoral al actualului șef al statului, dedicat sporirii protecţiei sociale în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În anul curent a fost acordat deja ajutor în valoare de 1,5 miliarde de lei. Acest ajutor va fi majorat de la 500 la ajutor unic pentru pensionari de două ori pe an. Persoanele care primesc o pensie mică, anual vor primi un ajutor unic în valoare de cel puțin 1500 de lei, în luna ianuarie, la sărbătorile de iarnă și la 1 octombrie de Ziua Internațională a Persoanelor în Vârstă. Această sumă va fi indexată anual”, se spune în program.

De asemenea, Igor Dodon propune angajarea asistenţilor personali pentru persoanele cu dizabilităţi severe.

„Vor fi angajați 2100 de asistenți personali pentru persoanele care necesită îngrijire permanentă”, precizează el.

O altă prevedere ţine de îmbunătăţirea mecanismului de indexare a pensiilor.

„Cele două indexări ale pensiilor, pentru 700 mii de pensionari, trebuie să fie, în total, de cel puțin 10% anual. 1000 lei”, a adăugat Dodon.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button