fbpx

Andrei Năstase cheamă tinerii să participe la alegeri: Salvați-vă țara cu votul vostru decisiv

Candidatul la prezidențiale din partea Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, cheamă tinerii la participe la scrutinul electoral din 1 noiembrie. „Tineri ai Moldovei, salvați-vă țara cu votul vostru decisiv” – este mesajul politicianului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele Platformei DA a publicat o adresare către alegătorii tineri din Republica Moldova, susținând că are curajul de a le cere votul „direct, sincer și foarte asumat”.

Iată mesajul publicat de Andrei Năstase:

Dragii mei prieteni tineri,

Ați citit, asemeni mie, cărți în care oamenii au fost dintotdeauna încurajați să fie stăpânii propriilor destine, să învețe la timp, să iubească, să-și întemeieze o familie și să-și găsească rostul pe acest pământ, alături de cei dragi.

Știu, mulți dintre voi vă gândiți deja unde să plecați după ce terminați studiile, dacă nu cumva unii dintre voi citiți deja aceste rânduri departe de Moldova. Vă înțeleg, așa cum înțeleg reproșurile infinite pe care le puteți aduce, pe bună dreptate, tuturor celor cărora nu le-a păsat câtuși de puțin de ceea ce voi vă doriți, de doleanțele, aspirațiile și preocupările voastre. Da, aveți dreptate. Știu cum este atunci când simți în fiecare clipă că nu ești sigur care-ți este locul în propria ta țară. Dar, veți vedea, sentimentul acesta trece mai repede decât credeți și toți ne vom dori să revenim acasă.

Știu sigur că vă doriți cu adevărat ca Moldova să fie o țară „ca afară”, o țară modernă, faină și cu mii de oportunități pe care, din păcate, astăzi le găsiți cu mult mai multă ușurință în alte țări, cu adevărat democratice și civilizate.

Dragii mei prieteni,

Cuvintele nu mă pot ajuta să vă explic cât de mult contează votul vostru în acest an de grație care va marca în mod esențial viitorul Moldovei. După atâtea și atâtea dezamăgiri la care ați fost supuși, înțeleg foarte bine că unii dintre voi nu vor să mai audă de politică și politicieni. Cu toate acestea, știm cu toții că vinovați de ceea ce se întâmplă de atâta vreme aici, acasă, sunt tocmai politicienii despre care aveți o părere atât de proastă. Este un cerc vicios din care acum avem ocazia să ieșim.

Am curajul să vă cer votul. Direct, sincer și foarte asumat. Pentru că alături de alți tineri, care acum sunt deputați ai Platformei Demnitate și Adevăr, am fost unul dintre cei care au organizat, în 2015, istoricul Oraș al Demnității, orașul corturilor și al luptei noastre pentru libertate, pentru libertatea voastră!

Eu nu sunt ca ei, ca toți cei care v-au dezamăgit până acum. Eu nu m-am inventat peste noapte ca un insider al unei mașinațiuni politice de cabinet. Eu m-am născut în stradă, așa cum s-a născut și istorica noastră Mișcare de Rezistență Națională.

Eu sunt un om simplu, deloc complicat. Pentru mine, albul este alb, iar negrul este negru. Minciuna este o crimă, cuvântul încălcat – trădare, iar ADEVĂRUL reprezintă esența tuturor lucrurilor. Iată de ce am curajul să-ți scriu și să încerc să te conving să te alături celor care știu ce trebuie să facem ca să avem o țară „ca afară”.

Vreau să transform sistemul de educație astfel încât să se axeze pe capacitățile TALE individuale și să te încurajeze să devii ceea ce vrei, poți și îți place. Vreau să ai un loc de muncă plătit bine, pe care să-l poți obține fără pile, în care să poți crește. Vreau să creăm parcuri IT, să atragem investitori străini, să ai mentori excepționali de la care să înveți, cu care să poți cuceri culmile la care visezi și pe care meriți să ajungi. Vreau ca statul să te susțină în a-ți pune pe picioare propria afacere, să nu-ți mai pună piedici birocratice, să-ți ofere suport financiar ca să devii ceea ce îți dorești. Vreau să știi că îți poți și tu întemeia o familie acasă, să-ți ai prietenii alături, și copiii voștri să aibă împreună o copilărie frumoasă. Vreau să-ți întorc părinții acasă. Vreau să nu pleci… Știu cum să construiesc #MoldoveDeMâine pentru tine, dar am nevoie de tine acum.

Goana după like-uri, zgomotul de pe rețele și titlurile senzaționale nu schimbă lumea. O schimbăm noi. Prin foarte, FOARTE multă muncă, dragoste nemărginită de țară și curajul de a spune adevărul gol-goluț la timp. După ani de zile de luptă, când arătam și eu mai zvelt ^_^ , după sute – poate chiar mii – de proteste, am reușit să-l alungăm pe Plahotniuc, când mulți nu credeau că e posibil. Am fost și vom rămâne pe partea dreaptă a istoriei. La următoarea victorie, te chem să fii lângă mine, lângă Platforma DA, lângă tinerii care au făcut istorie. Mă voi bate pentru viitorul tău așa cum alții nu o vor face – te rog doar să nu renunți. Să nu renunți.

Te îndemn să ai încredere în ceea ce-ți dorești cu adevărat și să faci un minim efort cu maxim impact ca dorințele tale să se îndeplinească… acasă. Știu, știu că îți pasă. VOTEAZĂ ANDREI NĂSTASE. DUMINICĂ, ALEGE MOLDOVA DE MÂINE!

Tineri ai Moldovei, salvați-vă țara cu votul vostru decisiv.

Precizăm că scrutinul prezidențial din Republica Moldova va avea loc pe 1 noiembrie curent.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button