fbpx

Șase săptămâni pentru a face posibilă prima etapă a proiectului Educație Online

Guest Post: Crunchyroll

„În secolul 21, educația trebuie să-i pregătească pe oameni pentru viață ca să poată face față unor provocări noi și neașteptate” – Michelle Iliev, fondatoarea EduTolk. Acum două luni, Michelle și-a împărtășit ideile sale în acest filmuleț.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cine ar fi știut că ceea ce spunea atunci era o predicție a realității de astăzi?! Transformările din ultimele luni au impus oamenii din toate domeniile să se adapteze rapid. Toți au fost forțați să implementeze transformări radicale pentru a face posibile munca și studiile de acasă.

Sistemul educațional din Moldova trebuie să fie vârful de lance, să conducă prin propriul exemplu și să facă schimbări notabile. În câteva săptămâni, toate materialele didactice trebuiau să fie adaptate pentru accesul online de către toți cei implicați în procesul educațional.

Dificultățile mari duc spre posibilități mărețe. Depășirea acestui obstacol a fost crucială pentru comunitatea noastră locală. Acesta este și motivul pentru care Crunchyroll și partenerii lor au început să adune resurse pentru a încuraja și pentru a face posibilă educația online.

Au fost necesare doar șase săptămâni pentru lansarea primei etape a proiectului Educație Online, datorită partenerilor harnici și vizionari: EduTolk, Daikiri Studio, Primăria Municipiului Chișinău, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Fundația Soros-Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, ATIC, AISE.

În mod special, dorim să evidențiem munca partenerilor EduTolk și Daikiri Studio. Echipa Crunchyroll este recunoscătoare că aceștia au luat inițiativa și au fost responsabili pentru managementul și procesul tehnic de înregistrare video.

Faceți cunoștință cu echipa care a transformat ideile în realitate:

–   Michelle Iliev – fondatoarea EduTolk și inima tuturor inițiativelor;

–   Cătălina Țurcanu – specialista principală a Resurselor Educaționale Deschise;

–   Kirill Karpaliuc și Dan Adauge – ochii de vulturi responsabili de producția conținutului și de a-i face pe toți să arate cât mai bine în fața camerei;

–   Vasilie Schidu – gurul creativ care poate anima orice, responsabil de toate elementele de design.

O exprimare separată a recunoștinței se îndreaptă către colegii care voluntar au editat și au încărcat lecțiile pe platforma online.

Aici sunt cifrele:

–   2000+ de lecții la 15 discipline;

–   150+ de profesori implicați în filmări;

–   331.000+ de elevi care vor avea acces la resurse de învățare online, inclusiv 9874 de copii cu dizabilități pentru care învățarea obișnuită a fost dificilă.

Crunchyroll își exprimă respectul uriaș pentru echipele devotate și pasionate, care au făcut posibil acest proiect și au continuat să depună eforturi în perioada de carantină.

Aceasta este doar prima parte a proiectului. În viitor, echipa își propune să extindă conținutul pentru întregul an de învățământ.

Echipa Crunchyroll va sprijini în continuare proiectele educaționale în parteneriat cu alte părți interesate și speră să inspire lumea să inițieze schimbări semnificative, indiferent de circumstanțele din jur!

Urmăriți @EduTolk și @EducatieOnline pentru a fi la curent cu toate actualizările și noutățile despre acest proiect.

Despre biroul Crunchyroll din Chișinău, Moldova.

Crunchyroll, o companie WarnerMedia (ca filială a Otter Media) și cel mai popular brand de anime din lume, conectează fanii anime și manga din peste 200 de țări și teritorii cu experiențe la 360 de grade prin produsele și serviciile oferite.

Desemnată „Cel mai bun angajator din Moldova al anului 2019”, echipa – care este în creștere constantă – dezvoltă produsul, designul, ingineria și marketingul ce adună comunitatea fanilor pasionați. Operează în următoarele limbaje de programare: JavaScript, Golang, Kotlin, Swift, Objective-C, TypeScript, Java, PHP, and BrightScript.

Crunchyroll a fost fondată în 2006 și are sediul central în San Francisco, cu birouri în Los Angeles, Tokyo, Paris, Lausanne, Berlin (AV Visionen) și Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button