fbpx

Ocupă prima poziție la nivel național. Universitatea Tehnică din Moldova, inclusă în prestigiosul clasament al citărilor Webometrics

Începutul lunii iulie, o lună cu adevărat „de cuptor” pentru universități, în care se dă tonul admiterii, aduce vestea cea mare: Universitatea Tehnică a Moldovei deține întâietatea la nivel național în prestigiosul clasament al citărilor de publicații științifice Webometrics – „TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu 14.264 de citări la activ, conform clasamentului Webometrics (din numărul total de peste 35.000 citări ale Universităţii Tehnice a Moldovei), UTM ocupă o nișă importantă în biblioteca de materiale academice şi publicaţii ştiinţifice – platforma Google Scholar, conform clasamentului menţionat.

Ierarhizarea din anul curent a extins arealul de reprezentativitate al universităților de la noi, în clasament fiind înregistrate doar 3 instituţii de învăţământ superior din ţară, însă distanța de peste 10.000 de citări față de următoarea subclasată aduce un atu valoros pentru UTM.

Clasamentul citărilor, colectate în perioada 20-30 iunie 2019, de pe platforma Webometrics include circa 5000 de instituții de învățământ superior din întreaga lume și urmărește evaluarea activității de cercetare științifică a acestora.

Topul Google Academic este realizat de „Webometrics Ranking of World Universities”, la inițiativa Cybermetrics Lab – un grup de cercetare al Consiliului Superior de Investigații Științifice al Ministerului Științei și Inovării al Spaniei – Consejo Superior de Investigaciones Científicas, căruia îi aparține și inițiativa lansării prestigiosului top Webometrics Ranking Web of Universities, iar Google Scholar reprezintă un motor de căutare ce livrează versiuni digitale ale publicațiilor științifice în volum text-integral: articole, cărţi, manuale emanate din mediul academic şi de cercetare.

Articole asemănătoare

Back to top button