fbpx

Îmbunătățește-ți abilitățile și învață să faci reportaje! Concurs pentru jurnaliști și studenții în domeniu

Debutanții în domeniul jurnalismului din întreaga țară, inclusiv regiunea Transnistreană, au ocazia să își îmbunătățească performanțele în domeniul producerii reportajelor de investigație și a celor sociale în cadrul unui concurs lansat de o organizație non-guvernamentală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

IREX Europe dă startul unui concurs în care vor fi selectați cel puțin opt participanți, atât vorbitori de limba română cât și de limba rusă. Persoanele alese vor produce reportaje video a câte de 5-10 minute, în care vor fi abordate subiecte precum: drepturile omului, combaterea corupției, dezvoltare economică și culturală, probleme sociale şi alte fenomene ce afectează populația Republicii Moldova, în paralel cu situația din Uniunea Europeană.

În cadrul acestui stagiu, tinerii jurnaliști vor avea posibilitatea să urmeze un training în domeniul jurnalismului, subiectul fiind ales în baza sugestiilor incluse în formular și să petreacă cel puțin 30 de zile, cumulativ pe parcursul a 6 luni, în cadrul unei instituții de presă, cum ar fi: un ziar de investigație, un post de radio sau TV sau un portal de știri online.

Studenții selectați vor produce materialele jurnalistice și își vor petrece stagiul la una din organizațiile de presă: Ziarul de Gardă , Locals.md, Radio Europa Libera, Canal Regional – Bas TV (cu un stagiu de 2 săptămâni la studioul central din Chisinău) și NewsMaker, iar materialele lor vor fi difuzate la posturile de televiziune și radio naționale.

Pe lângă reportajul video de bază, participanții aleși vor mai elabora încă patru materiale, făcute în orice format pentru a-şi consolida cunoştinţele şi abilităţile. Materialele vor fi tipărite și/sau publicate pe portalurile online ale partenerilor.

În baza materialului video produs, participanții, împreună cu echipa de producție, vor avea ocazia să organizeze discuții publice în regiuni, analizând și explicând subiectul respectiv împreună cu publicul larg. La finele stagiului, în cadrul unei ședințe comune, participanții vor avea posibilitate să-și împărtășească între ei experiența și lecțiile învățate.

Toate cheltuielile legate de producerea reportajului TV şi a celor patru materiale ulterioare precum și deplasările jurnaliștilor în țară vor fi acoperite de program. De asemenea, participanții vor primi fi remunerați cu până la 300 de dolari pentru cele cinci materiale, inclusiv reportajul video.

IREX Europe este o organizație non guvernamentală îmbunătățirea calității educației, consolidarea presei independente, stimulează dezvoltarea unei societăți civile pluraliste și contribuie la reducerea conflictelor.

Persoanele interesate sunt solicitate să trimită CV-ul la adresa de e-mail vpalamarciuc@irexeurope.eu și să completeze formularul de aplicare online până pe 4 februarie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button