fbpx

foto | Informează-te, analizează și alege-o pe cea mai potrivită. Lista universităților din țară și detalii despre admitere

O nouă filă este întoarsă în „cartea vieții” pentru absolvenții promoției 2020. Fie că au terminat liceul sau colegiu, tinerii sunt puși în fața unor noi încercări. Una dintre ele este alegerea unei universități potrivite. Dacă vrei să devii un adevărat profesionist, să te avânți în lumea cunoștințelor și să îți contruiești un viitor sigur – atunci acest articol este pentru tine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

ZUGO ți-a pregătit o listă cu universitățile din Republica Moldova, ofertele lor, dar și perioada admiterii/depunerii actelor. Informează-te, analizează și alege-o pe cea mai potrivită pentru tine.

Universitarea de Stat din Moldova. Aceasta continuă să conducă mai multe topuri ale universităţilor din ţara noastră și îți propune 13 facultăți. Astfel, instituția are scopul de a pregăti profesioniști în diverse domenii şi să formeze ansamblul de competenţe necesare integrării socio-profesionale.

Dacă ai hotărât să alegi această universitate, atunci depune actele online în perioada 27 iulie – 4 august curent (LICENȚĂ și MASTERAT). Totul despre procesul de admitere din acest an găsești accesând acest link.

Universitatea Tehnică (UTM) se numără printre cele mai bune universități din țară, cunoscută și la nivel internațional. Aceasta este unica instituţie de învăţământ superior tehnic acreditată de stat, în Republica Moldova, care pregătește ingineri şi economişti. La UTM studiile sunt organizate la nouă facultăţi.

Depunerea actelor are loc online, între 27 iulie și 4 august curent (LICENȚĂ și MASTERAT). Totul despre procesul de admitere din acest an găsești, accesând acest link.

Academia de Studii Economice (ASEM) este cea mai mare instituție de învățământ superior cu profil economic din Republica Moldova. Până acum, academia a pregătit peste 50.000 de specialiști.

Totul despre procesul și perioada de admitere din acest an găsești, accesând acest link.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” este singura instituție de studii superioare care instruiește medici și farmaciști în Republica Moldova. În cadrul acestei instituții, procesul de instruire se desfășoară în patru limbi: română, engleză, rusă și franceză și este asigurat de peste 1000 de cadre profesoral-didactice și științifice (academicieni, doctori habilitați și doctori în științe).

Depunerea actelor pentru admitere în anul curent se va desfășura online, în perioada 27 iulie – 4 august. Totul despre procesul de admitere din acest an găsești, accesând acest link.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” este o instituţie de învăţământ superior de stat cu profil pedagogic din Republica Moldova. Astăzi, universitatea întruneşte șapte facultăţi.

Poți depune actele spre admitere în perioada 27 iulie – 4 august curent. Totul despre procesul de admitere din acest an găsești, accesând acest link.

Universitatea Agrară de Stat din Moldova (UASM) este unica instituţie de învăţământ agronomic-superior din ţară. În prezent, UASM numără șase facultăţi. Totul despre procesul de admitere din acest an găsești, accesând acest link.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din municipiul Bălţi. Această instituție cuprinde opt facultăți și își propune să aibă un rol promotor al excelenței științifice, educaționale și culturale în societate. Totul despre procesul de admitere din acest an găsești, accesând acest link.

Universitatea Liberă Internaţională (ULIM) dispune de șapte facultăți și pledează pentru accesibilitatea si diversitatea studiilor universitare. Așadar, Comisia de admitere va activa până pe 30 august. Înscrierea candidaților la concursul de admitere se realizează zilnic, între orele 08:00 – 17:00. Află mai multe detalii, accesând acest link.

Academia de Muzică Teatru şi Arte Plastice din Chişinău (AMTAP) este succesoarea Conservatorului de Stat și unica instituţie de învăţământ superior din Moldova care pregăteşte cadre de înaltă calificare pentru toate domeniile artei şi culturii. Aceasta dispune de un corp profesoral-didactic format din personalităţi cunoscute ale muzicii, teatrului și artelor plastice.

Admiterea va avea loc în perioada 27 iulie – 4 august. Mai multe detalii găsești, accesând acest link.

Universitatea de Stat din Tiraspol, cu sediul la Chişinău, cuprinde cinci facultăți. Durata studiilor la universitate la ciclul I este de patru ani pentru specialităţile duble şi trei ani pentru monospecialităţi. În cadrul universității activează și catedra militară.

Depunerea actelor va avea loc în perioada 1-26 iulie. Totul despre procesul de admitere din acest an, găsești accesând acest link.

Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul este o instituţie publică care are ca scop pregătirea şi asigurarea localităţilor din sudul Republicii Moldova cu cadre de înaltă calificare. Aceasta are trei facultăţi.

Sesiunea de depunere a actelor la specialitățile/programele comune de studii transfrontaliere va avea loc în perioada 15 – 24 iulie, iar înscrierea la specialitățile cu frecvență și cu frecvență redusă – în perioada 29 iulie – 7 august. Totul despre procesul de admitere din acest an găsești, accesând acest link.

Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” instruieşte tineri la specialităţile: infanterie, artilerie, transmisiuni. Depunerea actelor are loc între 1 și 31 iulie. Totul despre procesul de admitere din acest an găsești, accesând acest link.

Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir”. Viziunea USDC constă în consolidarea și promovarea imaginii unei instituții de învățământ superior performantă prin integrarea educației, ştiinţei şi inovării, dezvoltarea excelenței în instruire și cercetare, afirmarea culturii şi activismului civic. Aceasta cuprinde trei facultăți.

Mai multe despre procesul de admitere din acest an găsești, accesând acest link.

Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. Viziunea USEFS este de a fi lider în învăţământul şi cercetarea ştiinţifică din domeniul culturii fizice în Republica Moldova. Aceasta cuprinde cinci facultăți.

Depunerea actelor are loc între 27 iulie și 4 august. Totul despre procesul de admitere din acest an găsești, accesând acest link.

Misiunea Universităţii Cooperatist – Comerciale din Moldova este de a crea, valorifica şi disemina cunoştinţe prin dezvoltarea unui mediu performant de formare profesională, cercetare şi învăţământ pentru membrii comunităţii universitare în măsură să-şi consolideze poziţia de lider naţional în învăţământul economic-comercial.

Depunerea actelor are loc în perioada 8 – 26 iulie (LICENȚĂ) și 8 iulie – 26 august. Totul despre procesul de admitere din acest an găsești, accesând acest link.

Articole asemănătoare

Back to top button