fbpx

Fii deputat timp de două zile. Tinerii pasionați de politică au ocazia să lucreze într-un Parlament European improvizat

Interact Chișinău dă start unui proiect pentru toți tinerii care-și doresc o carieră politică, oferindu-le oportunitatea de a învăța alături de specialiști și de a simula activitatea Parlamentului European.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Model European Parliament este un proiect care permite să te simți deputat european, oferindu-ți ocazia de a scrie o rezoluție amplă pe o temă de interes global. De asemenea, participanții vor putea să își expună viziunile într-o modalitate unică și să le prezinte în fața Adunării Generale.

Scopul proiectului constă în inițierea tinerilor în mecanismul de funcționare a Parlamentului European, promovând valori precum cooperarea și integrarea europeană. Participanții se vor informa, ghidați de mentori cu experiență, în legătură cu o problemă stringentă cu care se confruntă Uniunea Europeană și vor propune soluții ce ar putea fi implementate chiar de statele-membre.

Tinerii vor putea alege unul din următoarele comitete:

  • Human Rights
  • Foreign Affairs
  • Constitutional Affairs
  • Employment and Social Affairs
  • Environment, Public Health and Food Safety
  • Economic and Monetary Affairs

Proiectul se va desfășura între 22 și 24 februarie. În prima parte, cei 35 de participanți aleși vor fi repartizați în șase comitete, făcând cunoștință cu specialistul care le va fi ghid. În următoarea zi, aceștia vor scrie rezoluții cu ajutorul mentorului, dar și a diferitor materiale (cărți de specialitate, reviste). În aceeași zi va avea loc distribuirea rolurilor în cadrul Adunării Generale, iar pe 24 februarie va avea loc simularea propriu-zisă a Parlamentului European.

În ultima zi se va organiza o ședință a acestui organism legislativ la care tinerii își vor prezenta rezoluțiile, urmate de o dezbatere generală.

Tinerii pasionați de relațiile internaționale, politică, drepturile omului și economie sunt încurajați să aplice la proiect până pe 18 februarie.

Articole asemănătoare

Back to top button