fbpx

Fă-ți vara mai colorată în România. Distrează-te și studiază gratuit timp de două săptămâni la Universitatea de Vest din Timișoara

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) invită tinerii să participe la West Summer University (WSU) 2019. Proiectul oferă șansa pentru 300 de participanți din România și Republica Moldova, elevi ai clasei a XI-a, de a aduna experiențe de neuitat timp de două săptămâni de studenție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În această perioadă, aceștia vor avea ocazia să învețe gratuit la una dintre cele 11 facultăți din cadrul Universității de Vest din Timișoara, simulând viața de student prin participarea la cursuri, seminare și laboratoare reprezentative anului I din cadrul facultății alese în formularul de înscriere.

Elevii pot alege una dintre cele 11 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara:

  1. Facultatea de Arte și Design
  2. Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie
  3. Facultatea de Drept
  4. Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor
  5. Facultatea de Educație Fizică și Sport
  6. Facultatea de Fizică
  7. Facultatea de Litere, Istorie și Teologie
  8. Facultatea de Matematică și Informatică
  9. Facultatea de Muzică și Teatru
  10. Facultatea de Sociologie și Psihologie
  11. Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Pe lângă acestea, WSU pregătește și o serie de activități informale, diverse jocuri de cunoaștere, activități sociale, workshop-uri, un tur al orașului și o deplasare în stațiunea Strajă din județul Hunedoara, după terminarea celor două săptămâni ale proiectului propriu-zis.

Obiectivele WSU sunt diminuarea ratei abandonului școlar și informarea elevilor indeciși în privința facultății ce doresc să o urmeze, prin facilitarea informațiilor în legătură cu programa facultăților din cadrul Universității de Vest din Timișoara și prezentarea mediului universitar pe perioada a două săptămâni.

Proiectul, organizat în parteneriat cu Asociația pentru Românii de Pretutindeni „Inițiativa”, beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 2.180.000 lei, care asigură participarea consistentă a participanților din medii defavorizate la proiect. Cei care se înscriu în această categorie sunt acei elevi care provin din familii cu venituri mici, sunt istoric discriminați pe baza etniei, au unul sau ambii părinți care lucrează în străinătate sau au cerințe educaționale speciale.

Doritorii de a participa în cadrul proiectului trebuie să completeze formularul de înscriere. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook West Summer University.

Articole asemănătoare

Back to top button