fbpx

Ai o idee inovatoare pentru dezvoltarea capitalei? Află cum poți obține un grant de 8000 de dolari ca să o implementezi

PNUD lansează un nou program de granturi cu genericul „Fast Track Challenge”, pentru a susține soluţiile inovatoare de dezvoltare urbană modernă și prietenoasă mediului. Competiția se desfășoară în cadrul proiectului „Oraşe verzi durabile”, Primăria municipiului Chişinău fiind partenerul principal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Valoarea grantului pe care îl pot obține învingătorii este de maxim 8000 de dolari. Inițiativele urmează a fi depuse de entităţi juridice înregistrate în Republica Moldova, iar participanții la concurs trebuie să asigure o contribuție proprie de minim 30% din valoarea totală a proiectului depus.

Propunerile acceptate vor acoperi domeniile:

  • mobilitatea urbană;
  • gestionarea deșeurilor;
  • eficiența energetică și valorificarea surselor de energie regenerabilă;
  • planificarea urbană durabilă.

Proiectele depuse vor fi realizate într-o perioadă de maxim nouă luni. Co-finanţarea poate fi nemonetară sau monetară şi urmează a fi oferită de compania sau consorţium-ul solicitant de grant. De asemenea, parteneriatele cu ONG-urile, companiile sau instituțiile publice vor fi considerate un avantaj.

Propunerile de proiect vor fi evaluate de o comisie de experţi în baza criteriilor de eligibilitate: relevanţă, inovaţie, impact social, economic și de mediu, durabilitate, grad de replicare/extindere a iniţiativei, acoperire teritorială și perioadă de implementare. Evaluarea va avea loc în două etape: examinarea dosarelor depuse conform criteriilor de eligibilitate și prezentarea proiectului inovator în faţa comisiei de evaluare.

Condițiile detaliate de participare și ghidul de aplicare pot fi accesate aici. Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 3 august 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button