fbpx

Top opt cele mai frecvente stereotipuri pe care le vei vedea la orice sală de sport

Sala de fitnes – locul unde se întâlnesc toți cei dornici să ducă un mod sănătos de viață. Probabil nu doar o singură dată te plictiseai pe banda rulantă sau bicicletă și, pentru diversitate, ai început să observi tipurile de oameni care te înconjoară. Aceste categorii de persoane pot fi întâlnite la orice sală, iar tu poți faci parte din una și te-ai putea regăsi în vreun tipaj.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Antrenorii

Oamenii pe care nu trebuie să-i cauți prin sala de forță, deoarece ei te vor găsi pe tine. Câteva clipe în urmă făceai setul cu exerciții, dar acum cineva îți oferă lecții despre subtilitățile de antrenarea a bicepșilor.
În unele cazuri, acești experți vin neinvitați pentru a discuta detalii despre programul tău și sunt mulțumiți să evidențieze ce faci greșit, în timp ce numesc utilajele „această chestie”. Dar, în condiții sănătoase de antrenament, antrenorul trebuie să te îndrume într-un mod profesionist și să ofere sfaturi când este cazul. Evident, dacă siguranța cuiva este în pericol, acesta neapărat trebuie să intervină. Pentru o astfel de abordare profesionistă, recomandăm să alegi sala de fitness Ciocana, Aquaterra, întrucât scopul instructorilor de aici este să asigure eficiența maximă a antrenamentelor, fără timp pierdut pe discuții inutile.

Cel care face zgomot

Aceștia sunt tipul de persoane pe care mai întâi le auzi, după care le vezi. Fie că e vorba despre gemete, pufăituri sau blesteme, în fiecare sală există cineva care să le producă. Totuși, există o diferență între sunetele scoase sub presiunea unei greutăți mari și un țipăt care îi face pe toți din jur să tresară. 

Nu fi tu persoana care atrage atenție prin sunetele penibile. Alege să uimești prin ridicarea unei greutăți mari, într-o formă adecvată.

Modelul

Aici nu ne referim la Kendall Jenner, dar la acea persoană care are abonament la sală pentru a face fotografii în oglindă, ca mai apoi să le posteze pe rețelele sociale. Cele mai populare locuri unde le poți vedea sunt vestiarele, suportul pentru gantere sau, mai rău, lângă bara cu greutăți.

Dacă nu ești un model, pentru confortul celorlalți, recomandăm să păstrezi telefonul în geantă sau în buzunar, dacă vrei să asculți muzică.

Animatorul

Majoritatea oamenilor care merg la sală ascultă muzică în căști, dar nu toți. Dacă s-a întâmplat vreodată să nu le ai la tine, probabil ai văzut sau auzit animatorul sălii de sport. Aceștia au obișnuința să-și asculte muzica în căști și, totodată, să cânte împreună cu ea, astfel ca să-i audă toți. Uneori îi mai poți prinde cum fac și mișcare de dans, într-un moment intens.

Dacă te numeri printre aceste persoane și vrei să le oferi tuturor versiunea ta de muzică motivantă sau vrei să dansezi, nimeni nu te poate opri. Însă, mai este la fel de eficient antrenamentul tău?

Cel pregătit pentru toate

Este imposibil să ratezi acest individ. Se face observat datorită multitudinii de accesorii pe care le are: centuri, cotiere, genunchiere, mănuși, benzi pentru încheieturi, curele de ridicare și altele. Iar ideea este să fie utilizate în combinații, de minim două concomitent. 

Încearcă să înveți cum se utilizează echipamentele corect și procură-le doar pe cele de care sigur vei avea nevoie. Nu fi individul care cumpără tot ce vede în secțiunea cu echipamente pentru ridicat greutăți.

Răpitorul de echipament

Cei care nu știu că într-o sală de forță echipamentul este pentru toți. Cu toții înțelegem că sunt momente când trebuie să faci un superset și ai nevoie de mai multe echipamente la îndemână, dar să te comporți de parcă ar fi ale tale este copilăresc. Respectul contează, așa că nu e cazul să fii persoana care a luat în jurul său trei seturi de gantere, două bănci, patru mingi și cinci covoare de yoga.

Cel care transpiră mai intens decât în saună

Este un lucru normal și acceptabil să transpiri la sala de fitness, deoarece ești acolo pentru a face mișcare, elimina grăsimi și toxine. Problema nu este în cantitate, dar în faptul că unii nu respectă regulile elementare de igienă aplicabile echipamentului pe care îl utilizează. Igiena contează mult într-o sală de sport și e obligatoriu cu toții să o păstrăm. Nu în zadar, regulamentul fiecărui club prevede utilizarea unui prosop personal, iar în sălile bine dotate există distribuitoare de șervețele din hârtie, ba chiar soluții pentru dezinfectare, plus clasica combinație apă și săpun, mai ales dacă folosești talc la ridicarea greutăților și nu vrei să lași urme peste tot.

Vecinul obsedat

S-a întâmplat să ridici greutăți și să simți ceva ciudat? Probabil când te-ai întors ai descoperit privirea unui tip care se uită straniu la tine. În special dacă porți haine mulate sau faci exerciții mai acrobatice. Este deranjant, inacceptabil și nu trebuie tolerat un asemenea comportament, indiferent de genul sau vârsta persoanei în cauză. Ești îndreptățit să faci o observație politicoasă ori să te muți în alt colț al sălii de sport, dacă spațiul acesteia permite. 

Este inevitabil, la sala de forță vei întâlni diferite tipuri de oameni, mai mult sau mai puțin respectuoși față de cei din jur. Dar, pentru a evita situațiile neplăcute, recomandăm să optezi pentru cluburi sportive cu clienți selecți și atitudine bună din partea angajaților, precum în cazul centrului Aquaterra Fitness. Alege să fii sănătos, însă nu uita că timpul petrecut la sală poate fi unul productiv și distractiv.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button