fbpx

Idei esențiale pentru amenajarea camerii copilului cu mobilierul necesar

Copiii sunt cel mai frumos dar pe care îl primim, mai mult decât atât, copiii sunt cea mai mare bucurie pentru un cuplu, dar și pentru ceilalți membri ai familiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De aceea, atunci când vine timpul pentru amenajarea camerei copilului, tinerii părinți și ceilalți membri ai familiei tind să vină cu diferite idei pentru a face camera copilului cât mai frumoasă. Dar nu trebuie de neglijat faptul că aceasta trebuie să fie practică și să-i ofere copilului suficient spațiu pentru a se juca și bucura de copilărie, în pace şi siguranță. De ce trebuie să ții cont atunci când amenajezi camera copilului? 

Pe cât de ușor poate părea în teorie să alegi mobilă pentru copii, pe atât de complicat este în practică. Camera copilului este un spațiu special creat pentru el. Anume din acest motiv, specialiștii de la Fabrica de mobilă CONFORT recomandă ca atunci când începi decorarea camerei copilului, să ții cont de anumite aspecte:

Vârsta copilului

Acest aspect este cel mai important, în funcție de vârstă, sunt anumite piese de mobilier sau decorațiuni necesare și fără de care nu se va putea descurca. Cu atât mai mult, de vârstă depinde și spațiul preconizat pentru joacă. Materialele moi sunt obligatorii pentru micuți, colțurile rotunjite şi mobila ce poate fi fixată în podea sau perete – avantaje pentru securitate.

Dimensiunea camerei

Este foarte important să ții cont de cât spațiu ai la dispoziție atunci când te apuci de amenajarea camerei copilului, pentru că acesta va conta la alegerea mobilierului. Ai grijă să nu supra-aglomerezi camera cu obiecte de care nu va avea neapărată nevoie. Spațiul liber contează!

Mobilierul potrivit

Cel mai important element din camera copilului este patul, alegerea acestuia poate fi o adevărată provocare. Specialiștii de la Fabrica de mobilă CONFORT recomandă să achiziționezi paturi pentru copii tapițate, care să asigure confortul și stabilitatea celui mic. Aceste tipuri de paturi îl pot ajuta să evite micile incidente.

Dulapul este, la fel, o piesă esențială de mobilier în camera celui mic. Chiar dacă încă îți este greu să accepți, copiii cresc cu viteza luminii, astfel este foarte important să optezi pentru un dulap pentru toate etapele lui de viață, care va fi bine compartimentat, ca să poată avea spațiu de depozitare pentru toate lucrurile sale. Fabrica de mobilă CONFORT dispune de o varietate de dulapuri cu diverse spații de depozitare, începând de la dulapuri pentru cărți, șifoniere pentru haine, comode, rafturi și multe altele, toate menite să asigure confortul în camera copilului tău. 

Un set compus din masă de scris și scaun sunt la fel indispensabile în camera unui copil, indiferent de vîrsta pe care o are, cu excepția bebelușilor, bineînțeles. Trebuie doar să fii foarte atent, ca mărimea acestora să fie adecvată pentru înălțimea copilului tău. Întrucât copiii cresc, atât masa de scris, cât și scaunul pentru copii, ar trebui alese cu capacitate de transformare. Poziția corectă la masa de lucru influențează dezvoltarea coloanei vertebrale!

Pe lângă elementele esențiale de mobilier, cel mic are nevoie și de un spațiu de joacă, asigură-te că i-ai oferit această șansă, și adaugă și câteva coșuri de depozitare a jucăriilor.

Camera copiilor este locația unde aceștia se simt în largul lor și petrec aproape tot timpul liber. Anume din acest motiv, mobilierul pentru camera copiilor trebuie să fie unul foarte calitativ, funcțional și desigur cu un design deosebit.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button