fbpx

Zi de doliu pentru lucrătorii medicali din Moldova! Încă doi specialiști s-au stins din viață în plină pandemie

Moldova a mai pierdut doi lucrători medicali în plină pandemie. Este vorba de o doctoriță de la Institutul Mamei și Copilului și o asistentă medicală de la Centrului de Sănătate Vadul lui Vodă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Smirnova Liudmila, neurologă la Institutul Mamei și Copilului, fusese șefă la Secția Neurologie în perioada 1985 – 1998 și a activat în domeniu peste 35 de ani.

„Ne exprimăm cu nespusă tristețe și durere regretul profund față de trecerea în neființă a colegei noastre. Va rămâne în amintirea colegilor ca un specialist desăvârșit, un exemplu de profesionalism și dedicație. În aceste momente de grea încercare, familiei, rudelor și tuturor celor care au cunoscut-o le transmitem sincerele noastre condoleanțe. Dumnezeu să-o odihnească în pace!”, a scris administrația și colectivul IMSP Institutul Mamei și Copilului.

Ce de-a doua specialistă era infectată cu virusul COVID-19, a informat comunitatea academică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

„Exprimăm condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor și colegilor, în legătură cu trecerea în eternitate a asistentei medicale Liubovi Lupașco, care a activat în cadrul Centrului de Sănătate Vadul lui Vodă și a fost răpusă de coronavirusul de tip nou, la vârsta de 59 de ani. Și-a dedicat 38 de ani din viață sistemului național de sănătate. Fie-i țărâna ușoară!”, se arată într-o postare.

Până astăzi, 37 de lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19 în Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button