fbpx

Votat: Angajații primăriilor vor beneficia de indemnizații lunare neimpozabile

Parlamentul a adoptat, astăzi, proiectul de lege care prevede că angajații primăriilor vor putea beneficia de indemnizații lunare neimpozabile. Proiectul de modificare a Legii privind descentralizarea administrativă și Legii privind administrația publică locală a fost susținut de 53 de deputați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit documentului, autoritățile publice locale vor putea acorda personalului, angajat în conformitate cu statele de personal aprobate de Cancelaria de Stat, indemnizații lunare neimpozabile în mărime de până la 40% din suma anuală a salariilor de bază. Indicii de referință ai indemnizației vor fi stabiliți de către consiliile locale.

Totodată, este prevăzută modificarea indicatorilor privind capacitatea administrativă a autorităților publice locale, de la 30 la 50 la sută. Astfel, dacă cheltuielile administrative ale primăriei nu vor depăși 50% din veniturile proprii și defalcările de la impozitele și taxele de stat, primăria va putea acorda indemnizația lunară neimpozabilă pentru toți angajații, conform statelor de personal.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Articole asemănătoare

Back to top button