fbpx

Vor fi sau nu vor fi veteranii asigurați medical de către stat? Proiectul urmează să fie dezbătut din nou în Parlament

Proiectul de lege privind asigurarea medicală a veteranilor de către stat va fi examinat în Parlament. Deputații urmează să voteze inițiativa în lectură finală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul prevede completarea articolului 4 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală cu o nouă categorie de persoane neangajate, cu domiciliul în Republica Moldova, care vor constitui subiecții asigurării medicale obligatorii de stat – veteranii de război.

Precizăm că, Parlamentul urmează să dezbată încă un proiect legat de protecția socială a veteranilor, dar și a altor categorii de persoane. Este vorba despre majorarea alocațiilor lunare cu 100 de lei, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Totodată, serviciul de presă al Legislativului precizează că modificările la Legea cu privire la protecția socială suplimentară  a unor categorii de populație prevăd majorarea de la 250 până la 500 de lei a cuantumului alocației lunare de stat soților supraviețuitori ai participanților la cel de-al doilea război mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace, căzuți la datorie, ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați sau ai persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului, care au decedat.

Anterior, veteranii războiului de pe Nistru au solicitat autorităților să ofere polița de asigurare medicală gratuit foștilor combatanți care nu au pensie sau nu sunt încadrați în câmpul muncii. Parlamentul a examinat proiectul anterior, în iunie 2020, însă acesta nu a fost votat în lectură finală, fiind transmis spre reexaminare Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button