fbpx

Vom putea procura medicamente de pe canapea. Deputații au votat un proiect care vizează livrarea preparatelor la domiciliu

Deputații au votat în prima lectură un proiect de lege care permite farmaciilor să livreze medicamente la domiciliu. Autorii afirmă că, în contextul pandemiei, persoanele infectate nu pot merge să își procure preparatele necesare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Având în vedere că persoanele bolnave de COVID-19 sunt obligate să stea în izolare, accesul la medicamente este limitat. Acest lucru se observă în special la persoanele care locuiesc singure, persoanele în etate, care nu pot să se deplaseze la farmacii pentru a procura cele necesare în vederea tratamentului virusului COVID-19 și nu au pe cine ruga pentru a le oferi ajutor”, a explicat deputata Ruxanda Glavan.

Potrivit parlamentarei, modificarea legislației va garanta tuturor persoanelor acces nestingherit la medicamente, prin faptul că preparatele vor putea fi comandate online. De menționat este că, Glavan a precizat în cadrul ședinței Legislativului că serviciul există deja la unele farmacii, însă acesta nu este prestat legal.

Așadar, după mai multe discuții și comentarii, parlamentarii au aprobat proiectul. Inițiativa urmează să fie votată și în lectura a doua.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button