fbpx

Viorel Morari câștigă la CSJ împotriva unui ordin emis de Alexandr Stoianoglo

Curtea Supremă de  Justiție (CSJ) a anulat ordinul prin care fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, a fost înlăturat în decembrie 2019 de la conducerea instituției și delegat la Procuratura Generală. Hotărârea a fost pronunțată la 18 ianuarie curent, scrie RISE Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițial, Judecătoria Chișinău a respins cererea lui Morari, decizie menținută și de Curtea de Apel. CSJ însă a casat deciziile celor două instanțe și i-a dat câștig de cauză lui Morari.

Chiar și așa, hotărârea nu poate fi executată, iar Morari nu poate fi repus în funcție, faptul fiind deja consumat.

Contactat de RISE Moldova, Viorel Morari a declarat: „Procurorul general Stoianoglo care pretindea că e mare profesionist, a încălcat legea când m-a delegat pentru 30 de zile. Asta a și stabilit instanța de judecată: acțiuni abuzive din partea lui Stoianoglo în raport cu mine. A fost o confirmare post-factum că în privința mea s-a încălcat legea”.

RISE Moldova l-a contactat și pe Alexandr Stoianoglo pentru o reacție, dar acesta nu a răspuns la mesaj.

Fostul șef de la Anticorupție continuă să fie cercetat într-un dosar penal, fiind învinuit de abuz de serviciu, fals în acte publice și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale. Partea vătămată în acest dosar este Veaceslav Platon, care pretinde la o despăgubire de 300.000.000 de dolari.

Articole asemănătoare

Back to top button