fbpx

video | Un primar ar fi asfaltat drumul spre casa sa din bani publici, contrar deciziei Consiliului local: „Am mașină și plătesc impozite”

Mai mulți localnici din localitatea Dancu, raionul Hâncești, se plâng de decizia primarului de a asfalta drumul spre casa sa, în schimbul porțiunilor de drum prevăzute inițial în proiectul de reabilitare a drumurilor din sat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși decizia Consiliului Local Dancu prevedea ca în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” să fie construite sau reparate, în ordine, următoarele porțiuni de drum: „primul să fie drumul de la șoseaua centrală până la cimitir și a doua porțiune să fie porțiunea de drum de la șoseaua centrală până la locuința lui Șișcanu Victor”, proprietarul microbuzului care duce locuitorii satului spre Hîncești și Chișinău, primarul Vladimir Pretuleac ar fi reușit să convingă antreprenorul care executa lucrările să construiască o porțiune de drum care trece prin fața porții sale și se termină la casa vecină.

Starea de lucruri este prezentată într-un reportaj realizat de Ziarul de Gardă.

Primarul localității nu neagă acuzațiile, confirmând că el a fost cel care a întocmit și semnat schema prin care indica reparația drumului din fața casei sale.

„La primar vine și președintele țării, iată a fost Igor Nicolaevici. Totuși, și eu am mașină, și plătesc impozite”, argumentează Pretuleac.

Totodată, mai mulți consilieri locali, dar și unii localnici din Dancu afirmă că drumul spre regiunea în care trăiește primarul a fost reparat, în variantă albă, din pietriș, încă în 2018, astfel nu era necesar de asfaltat în 2020, mai ales că la Consiliu s-a votat să se repare, prioritar, alte porțiuni de drum.

De asemenea, o consilieră locală susține că pentru ca să ajungă asfalt până la poarta primarului, s-a scurtat asfaltarea drumului spre cimitir, construcția căruia a fost finalizată tot în acest an.

Articole asemănătoare

Back to top button