fbpx

video | Un alt membru al unui grup criminal care transporta ilegal ucraineni în R. Moldova a fost reținut

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, de comun cu procurorii PCCOCS și Poliția de Frontieră au reținut un alt membru al unui grup criminal, specializat în transportarea ilegală a cetățenilor din Ucraina în Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Faptele au avut loc începând cu februarie 2022. Bărbații din Ucraina erau transportați prin diferite modalități, pentru ca ulterior tranzitării Moldovei să ajungă în țările Uniunii Europene, contra unor sume impunătoare de bani, de cel puțin 7500 dolari per persoană.

Bărbații care intenționau să traverseze ilegal frontiera erau preluați din diferite localități din Ucraina și transportați într-o locație comună, în apropierea râului Nistru. Ulterior erau urcați într-o barcă împreună cu un membru al grupului și traversau ilegal râul, astfel ajungând în Moldova. Aici, migranții erau preluați de alți complici și transportați în localitățile din partea de nord a țării, unde erau cazați pe un termen nedeterminat, apoi direcționați spre țările Uniunii Europene.

Ulterior reținerii altor șase membri ai grupului, acum a fost reținut al șaptelea, cu vârsta de 30 de ani, domiciliat în Ocnița. Acesta avea rolul de a prelua migranții de la hotar, în afara punctelor de trecere oficială a frontierei – deci ilegal – pentru ulterioara cazare în diferite hotele din raion.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliu și transportul bănuitului, oamenii legii au ridicat o armă de vânătoare fără acte, aproape 50 de cartușe cu calibru 16 mm și alte 50 cu calibru 22 mm, pistol cu 15 cartușe oarbe și automobilul acestuia destinat transportării cetățenilor ucraineni.

Ulterior cercetării probelor, procurorii PCCOCS vor determina necesitatea solicitării aplicării arestului preventiv în privința bănuitului, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În prezent, investigațiile continuă în scopul identificării și tragerii la răspundere penală inclusiv a altor persoane implicate în comiterea infracțiunii.

Articole asemănătoare

Back to top button