fbpx

video | Trei tineri, reținuți după ce ar fi furat și incendiat o mașină. Motivul – un videoclip pentru Tik Tok

Un tânăr de 18 ani și doi minori au fost reținuti, dupa ce au furat un automobil și l-au incendiat pentru like-uri pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Poliției, totul s-a întâmplat în ziua de joi, 5 august, pe strada Bogdan Voievod din sectorul Rîșcani al capitalei.

Oamenii legii au fost sesizați de un bărbat în vârstă de 42 de ani, care a comunicat că i-a fost răpit automobilul de marca „Nissan Micra Hatchback”, care era parcat în curtea blocului său. Suma prejudiciului a fost estimată de către proprietar la 32.000 de lei.

În urma măsurilor speciale de investigație, a fost depistat automobilului și identificați suspecții care l-ar fi furat.

Învinuiții au făcut filmulețe video pe Tik Tok cum se plimbă cu automobilul, iar ulterior i-au dau foc și l-au abandonat. Drept urmare a măsurilor demarate de ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că au răpit automobilul cu scopul de a se plimba prin oraș, după le-a venit ideea de a filma videlcipul, pentru a acumula like-uri. Tinerii nu sunt la prima abatere, anterior fiind cercetați penal pentru infracțiuni similare și jafuri.

Tânărul de 18 ani este plasat în arest pentru 30 de zile iar minorii sunt cercetați penal în stare de libertate.

Aceștia sunt cercetați penal pentru ,,Răpirea mijlocului de transport”, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29.000 la 67.500 de lei sau cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button