fbpx

video | Trei bărbați, reținuți după ce ar fi încercat să scoată din țară 700.000 de țigări: Doi sunt angajați ai Poliției de Frontieră

În noaptea zilei de joi, 6 octombrie, ofițerii de investigații ai INI de comun cu procurorii PCCOCS și angajații Serviciului Vamal au deconspirat o încercare de scoatere ilegală din țară a 700.000 țigări peste Prut, prin localitatea Șirăuți, Briceni, a informat Poliția Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La fața locului, oamenii legii au reținut o persoană, iar pe parcursul aceleași zile au reținut alte două persoane care au facilitat schema de contrabandă. Cei doi s-au dovedit a fi angajați ai Poliției de Frontieră din regiunea de nord, unul dintre aceștia fiind cu funcție de conducere în cadrul instituției.

Bănuiții reținuți au vârste cuprinse între 23 și 40 de ani. Potrivit datelor din dosar, aceștia sunt parte a unui grup infracțional, care transportau marfa de contrabandă peste Prut prin folosirea unui mecanism bazic similar tirolianei sau telefericului.

Cele 69 de cutii cu țigări de contrabandă depistate în două mijloace de transport, precum și în apropierea malului Prutului, au fost indisponibilizate. Urmează ca procurorii PCCOCS să le formuleze și prezinte învinuirile celor trei reținuți, în vederea solicitării aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole asemănătoare

Back to top button