fbpx

video | Taxa de nouă euro, percepută la AIC, ar fi ilegală. Dodon: „Dacă o să fie un alt aeroport, investitorul nu va fi cointeresat să păstreze contractul”

Taxa de nouă euro, percepută la Aeroportul Internațional Chișinău, ar fi ilegală. Despre asta a anunțat Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Potrivit președintelui, dacă această plată va fi exclusă, investitorul nu va mai fi interesat să păstreze contractul de concesiune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon a declarat că din cele 160 de milioane de euro, conform contractului, s-au investit doar 94 de milioane, dintre care 59 de milioane au fost adunate din taxele percepute de la pasageri. Totodată, potrivit șefului statului, există cinci dosare penale deschise pe marginea semnării contractului de concesionare a Aeroportului.

„Pentru noi e principial ca acest acord să fie reziliat. Dacă o să fie un alt aeroport, dacă excludem taxa de nouă euro, atunci nici investitorul nu va fi cointeresat să păstreze contractul”, susține Dodon.

Vedeți declarațiile șefului statului începând cu 00:48:00.

Precizăm că, anterior, președintele declara că Republica Moldova are nevoie de încă două aeroporturi internaționale. Ulterior, s-a stabilit că la Ceadîr-Lunga, unde se preconiza construcția unuia dintre obiective, nu este posibilă edificarea acestuia.

Articole asemănătoare

Back to top button