fbpx

video | Tariful pentru consumatori – neschimbat. R. Moldova va cumpăra curent de la Cuciurgan, cu 6 dolari mai scump: Contractul este pe o lună

Republica Moldova va cumpăra curent de la Cuciurgan, cu 59,5 de dolari pe mWh, adică cu 6 dolari mai scump decât în prezent. Contractul este oar pentru o lună, iar tariful pentru cetățeni nu va fi majorat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Anunțul a fost făcut vineri seara de către prim-ministra Natalia Gavriliță, în cadrul unei conferință de presă.

Potrivit oficialei, energia electrică pentru luna mai va fi procurată de Energocom de la Cuciurgan în baza unei înțelegeri directe, în afara licitației organizate de Guvern. Participanții la licitație au oferit un preț prea scump, a motivat Gavriliță.

Din păcate, toate ofertele venite la tenderul anunțat de Energocom, în conformitate cu dispoziția Comisiei Situații Excepționale, au fost scumpe. Cea mai ieftină dintre acestea a fost de 96,5 de dolari per mWh, adică aproape dublu față de prețul actual. Asta ar fi însemnat o creștere semnificativă a tarifului pentru consumatori și o creștere în lanț a prețurilor la majoritatea produselor. În aceste condiții, Guvernul, în paralel cu procesul de achiziție, a inițiat negocieri directe cu mai mulți producători pentru a găsi o soluție acceptabilă”, a declarat Gavriliță.

Potrivit oficialei, această soluție temporară identificată va permite pentru o lună de a avea prețuri comparabile cu cele de până acum.

Articole asemănătoare

Back to top button