fbpx

video | Spînu acuză Primăria de formarea inundațiilor și ambuteiajelor. Ceban: Să te bucuri sadic că o persoană decedează – ceva de neimaginat

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale acuză Primăria mun. Chișinău de formarea ambuteiajelor și inundațiilor de marți, 9 august, în urma ploii abundente care a cuprins capitala. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Spînu, „în Chișinău, e suficientă o scurtă ploaie ca să avem ambuteiaje, inundații, acoperișuri luate de vânt, glod, copaci rupți și tot ce vrei pe drumuri”. Acesta s-a adresat către edilul capitalei, Ion Ceban: „Poți să faci km de trotuare, dar doar 30 de minute de ploaie arată cât de prost gestionezi acest oraș”.

La rândul său, Ceban a venit cu un mesaj pe pagina de Facebook.

„Ipocrizia celor de la Guvernare: Să te bucuri sadic de faptul că o persoană decedează, este ceva de neimaginat. Normal ar fi fost de dimineață să iasă armata în ajutor și să lucrăm cot la cot, pentru oameni”, a scris Ceban.

Marți seara, vijelia a făcut ravagii în capitală. Locuitorii Chișinăului au distribuit imagini pe rețelele de socializare care surprind zeci de arbori căzuți la pământ. Unii copaci au căzut și au blocat drumurile, iar alții au și strivit mașinile parcate la margine de carosabil.

Un bărbat a fost electrocutat, după ce ar fi călcat peste două fire electrice dintr-o baltă cu apă, care ar fi căzut în urma furtunii.

Cele mai afectate sectoare au fost Ciocana și Râșcani. Noaptea, muncitorii au deblocat drumurile și au înlăturat cele mai eminente pericole.

Echipele Î.M. Regia „Exdrupo” au intervenit pe parcursul nopții pentru deblocarea rețelelor de canalizare pluvială pe următoarele adrese: str. Petricani, Calea Orheiului, bd. Renasterii, str. A Russo, str. Varnița, Lunca Bâcului, str. Uzinelor, str. Meșterul Manole etc.

Articole asemănătoare

Back to top button