fbpx

video | Situație epidemiologică alarmantă în Chișinău: Spitalele sunt pline

7261 de cazuri de infecții virale a căilor respiratorii au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală, cu 2040 mai mult decât în săptămâna precedentă, a anunțat șeful Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei din data de 26 decembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Boris Gîlcă a anunțat că este înregistrată o presiune mare pe infecțiile respiratorii atât la copii, cât și la adulți.

Au fost raportate săptămâna trecută 7 261 cazuri de infecții grave ale căilor respiratorii, cu 2040 cazuri mai multe decât săptămâna trecută și cu 5 040 cazuri mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut. Spre exemplu, la Spitalul de Copii nr.1 avem 130 de copii internați pe 100 de paturi existente. Aceștia au până la doi ani și sunt cu infecții respiratorii și pneumonii”, a anunțat șeful Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău.

Acesta a mai declarat că la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii, pe o sută de paturi existente sunt internați 129 de pacienți.

La spitalul de copii Valentin Ignatenco sunt 130 de copii internați cu complicații ale infecțiilor respiratorii. Este o perioadă foarte complicată, este o situație epidemiologică fără precedent. În spitalele municipale avem și un număr mare de copii din republică, cu aceleași infecții. Cred că aici era binevenită o ședință comună cu Ministerul Sănătății pentru coordonarea unor activități, dar nu s-a întâmplat”, a completat Gîlcă.

De asemenea, acesta a menționat că vaccinarea antigripală s-a efectuat în proporție de 98,2%.

Cred că stăm foarte bine și apreciem responsabilizarea populației. Din cele 47.300 de doze de vaccin primite în municipiu pentru vaccinarea contingentelor profesionale și a grupurilor cu risc sporit, au fost utilizate peste 46.400 de doze, sau 98,2%, o rată foarte înaltă de vaccinare”, a spus el.

Articole asemănătoare

Back to top button