fbpx

video | Șeful Moldovagaz: „Prețurile gazelor naturale vor crește”

Gigantul rusesc al gazelor Gazprom și filiala sa Moldovagaz, pregătesc un nou contract pentru furnizarea de gaze către Republica Moldova, care prevede un preț mărit pentru gazul natural.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarația a fost făcută de șeful consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NTS TV.

„Nu vreau să sperii pe nimeni, dar va exista o corectare a creșterii prețurilor. Acum vorbesc aici ca manager al companiei”, a spus Vadim Ceban, totodată menționând că se analizează piața în fiecare zi.

„Aceasta este situația de pe piață anul acesta. A fost un declin, acum există o creștere. Prețurile la bursă nu depind de ciclul politic care are loc în Republica Moldova”, a mai declarat șeful Moldovagaz, fără a dezvălui prețurile gazelorpentru Moldova ce urmează a fi schimbate.

Amintim că prețul mediu anual în 2020 al gazului era de 148,8 dolari pe 1000 de metri cubi. În pofida acestui lucru, consumatorii de gaze din R. Moldova sunt obligați să plătească aproape 260 de dolari, echivalent a 4642 lei, pe 1000 de metri cubi.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button