fbpx

video | Securitatea energetică a R. Moldova, subiect de discuție pentru Maia Sandu și Klaus Iohannis, la București

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și omologul său român, Klaus Iohannis, au discutat, marți, 23 noiembrie, la București, despre întărirea securității energetice a țării noastre, pe fundalul unei noi crize cu furnizorul de gaze naturale, Gazprom.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La o conferință de presă comună, Maia Sandu a susținut că gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău „și-a dovedit utilitatea în criza energetică din octombrie”, când furnizorul rus de gaze a redus livrările către Republica Moldova.

România a oferit o mână de ajutor și a furnizat gaze pentru a menține presiunea în rețelele noastre de gaz, în timp ce Guvernul Republicii Moldova a achiziționat de pe piața europeană pentru a acoperi deficitul.

„Următoarea prioritate de pe agenda noastră comună este interconectarea sistemelor de energie electrică peste Prut”, a spus șefa statului în contextul în care Gazprom a avertizat că ar putea sista furnizarea gazului către Republica Moldova în termen de 48 de ore, din cauza datoriilor acumulate de țara noastră.

De partea cealaltă, Klaus Iohannis a spus că țara noastră se bucură de un „sprijin covârșitor, durabil și transpartinic” în România.

Citește și: Spînu, despre avertizarea Gazprom precum că va sista livrarea de gaze: „Guvernul este în discuții”

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button