fbpx

video | Schemă de contrabandă în valoare de trei milioane de lei, anihilată. Bănuiții foloseau mijloace speciale pentru a ascunde urmele

Polițiștii de frontieră și procurorii din Ștefan Vodă au anihilat o filieră de contrabandă cu piese de schimb și accesorii auto. Acestea ajungeau pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, prin ocolirea punctelor de trecere a hotarului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Presupușii membri ai grupării erau cetățeni moldoveni și ucraineni, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, care ar fi acționat conform unei scheme bine determinată. Aceștia ar fi introdus în Republica Moldova ilegal loturi de marfă, folosind mijloace speciale pentru a ascunde urmele.

Ulterior, marfa era transportată spre câteva depozite clandestine improvizate, apoi comercializate angro pe piața internă. În cadrul măsurilor autorizate efectuate, au fost depistate și ridicate piese de schimb și accesorii auto în valoare estimativă de trei milioane lei.

Actualmente, se desfășoară acțiuni de urmărire penală de comun cu autoritățile de resort din Ucraina, pentru a stabili întreaga rețea infracțională. Totodată, ofițerii de investigație verifică și versiunea implicării în schemă a unor funcționari, care facilitau trecerea nestingherită a frontierei. Dacă vina suspecților va fi demonstrată, ei riscă până la 10 ani de pușcărie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button