fbpx

video | Șarov relatează de ce a fost tergiversat procesul de numire a sa în funcție de rector al USM. „Vom afla actorii care au stat în spate”

Igor Șarov relatează că procesul de numire a sa în funcție de rector al Universității de Stat a fost tergiversat, deoarece au existat două contestații. Una dinte ele anonimă, iar alta – adresată de locuitorul dintr-un sal al Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre aceste fapte, Șarov a aflat deja după ce ordinul de numire a sa în funcția a fost emis. În studioul emisiunii „Puterea a Patra”, fostul ministru al Educației a lăsat să se înțeleagă că în spatele acestor acțiuni s-ar afla anumite persoane interesate.

În același timp, Șarov afirmă că avea deja pregătit pachetul de documente necesar pentru a se adresa în instanță. Totuși, în ultima zi, el a fost contactat de Ministerul Educației și invitat să semneze actele corespunzătoare, pentru că ulterior să își ocupe funcția obținută oficial.

Am pregătit împreună cu juriștii chemarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în instanță, dar nu s-a ajuns până la atâta. Toată această perioadă a fost folosită pentru a ponegri (…). Sunt sigur că, la un anumit vom afla toți actorii care au stat la spatele acestui concert. Să rămână la latitudinea lor. (…) De fiecare dată trebuie să lăsăm locuri pentru bunul simț”, a punctat Șarov.

În același timp, ex-membrul Guvernului a precizat că în perioada cât nu a fost învestit, a lucra la Universitate. Chiar dacă a intrat abia joi în biroul de rector, acesta și-a afirmă că și-a desfășurat activitatea în cadrul unui cabinet mai mic, pe care l-a împărțit cu un tânăr specialist, documentându-se referitor la anumite aspecte.

Amintim că, Igor Șarov a fost ales rector al Universității de Stat din Moldova pe 16 decembrie 2020, după ce în cadrul turului doi al alegerilor a învins în fața concurentului său, Florentin Paladi, decanul Facultății de Fizică și Inginerie din cadrul instituției. Totuși, oficial, acesta a intrat în exercițiul funcției abia acum două zile.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button