fbpx

video | Salarii cu 30% mai mari în sectorul bugetar. Prioritățile anunțate ale proiectului bugetului de stat pentru 2021

Pe final de an, Guvernul este preocupat în primul rând de definitizarea proiectului bugetului de stat pentru anul 2021, care urmează a fi aprobat de Executiv până la data de 1 decembrie curent. Anunțul a fost făcut în această dimineață de Ion Chicu, care speră că proiectul bugetului de stat pentru anul viitor să fie votat în ultimă lectură în Parlament până la data de 20 decembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Premierul a vorbit despre principalele măsuri din document.

Potrivit lui, bugetul de stat va pune accentul pe investiții în infrastructură și plăți sociale. „Fondul rutier va fi destul de impresionat, ca în 2020. Preventiv, vor fi 1,7 miliarde de lei în acest scop”, a declarat oficialul.

Guvernul nu renunță la ideea de a plafona taxele locale, pentru că măsura va proteja business-ul de unele decizii nu tocmai inspirate ale autorităților publice locale. Per general, APL vor avea mai multă flexibilitate la capitolul taxe”, a spus șeful Guvernului.

Chicu a precizat că documentul prevede și majorarea salariilor funcționarilor publici.

Venim cu majorări de salarii în sectorul bugetar. Mă refer la toate categoriile de angajați din sectorul bugetar și personalul medical. De la 1 ianuarie vor avea majorare de salariu de 30%”, a menționat el.

Este important ca acest proiect să fie finalizat până la sfârșitul anului, ca țara să aibă acoperire legală pentru aceste cheltuieli”, a adăugat acesta.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button