fbpx

video | S-au înarmat cu semne rutiere și au îndemnat șoferii să micșoreze viteza. Elevii din Peresecina au participat la un flashmob neobișnuit

INP, în colaborare cu o asociație care reprezintă automobiliștii, dar și Ministerul Sănătății, au organizat o acțiune care să îi facă pe șoferi să conștientizeze pericolul accidentelor. Evenimentul a fost dedicat zilei comemorării victimelor acestor evenimente rutiere tragice, marcat în fiecare an în a treia duminică din noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cristina Ababii, ofițera de presă a INP, a comunicat pentru ZUGO că în cadrul evenimentului, elevii liceului din Peresecina participat la un flashmob. Acesta s-a desfășurat la intrarea în localitate, iar lecția se pare că a fost învățată de șoferi. Copii au ținut în mână semne improvizate care arată limita de viteză. Conducătorii auto au înțeles mesajul și micșorau viteze.

Conform statisticilor INP, de la începutul anului în țară au avut loc 1862 de accidente. În acestea au decedat 185 de persoane, iar altele peste 2000 s-au ales cu diverse leziuni și traumatisme. Totodată, 176 de copii pietoni au suferit în accidente rutiere în anul 2019, iar șase dintre și-au pierdut viața în urma lor.

Articole asemănătoare

Back to top button