fbpx

video | Reacția lui Dumitru Godorog, după demisia Avocatei Poporului: „Am afectat imaginea instituției? Din punctul meu de vedere – nu”

Dumitru Godorog, presupusul asistent al Avocatei Poporului, Natalia Moroșag, condamnat anterior pentru proxenetism, susține că prezența sa la evenimente publice organizate de către instituție nu a lezat imaginea acesteia. Totodată, acesta crede că Natalia Moloșag nu ar fi trebuit să demisioneze din funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a susținut un live pe Facebook în care s-a arătat nemulțumit că presa îi atribuie eticheta de proxenet în articole, motivând că deși a greșit, acesta nu a fost niciodată un proxenet.

„Da, am fost condamnat. Da, am ispășit pedeapsa timp de trei ani, condiționat. Timp de trei ani, nu am încălcat legea în niciun fel. Timp de trei ani, nu s-a observat după mine absolut nimic. Aceasta se poate verifica și la probațiune și la Poliție. Și cu asta punct despre mine. Presa scrie: „proxenet”, „fost proxenet”. Cândva, poate am greșit cu ceva, dar niciodată nu am fost proxenet, nu am practicat această meserie. Da, a fost videochat online și atât, mai mult explicații nu vreau să dau, iar asta nu este proxenitism”, a zis Godorg în video.

De asemenea, Dumitru Godorog susține că aobținut certificatul de cazier judiciar, în care se arată că antecedentele sale penale sunt „stinse”. Acest lucru presupune că numele său nu mai figurează în Registrul informaţiei criminalistice şi criminologice.

Despre munca pe care o făcea la Oficiul Avocatului Poporului, acesta a spus că era realizată în baza unui contract pro-bono, adică cu titlu gratuit.

„Am afectat imaginea Oficiului Avocatul Poporului? Din punctul meu de vedere – nu (…) Natalia Moloșag a fost mereu o luptătoare pentru dreptate și adevăr și nu e prima oară când are probleme cu presa. Dânsa mi-a acordat o șansă”.

În continuare, Dumitru Godorg îi ia partea Nataliei Moroșag, susținând că, în opinia sa, avocata nu a încălcat legea.

„Da, am fost închis 7 luni, pe perioada anchetei. Nu cred că dna Natalia a încălcat vreo lege, iar prezența mea a afectat imaginea Oficiului și nu cred că merită demisia. Dar știu că multe persoane așteaptă asta”, a mai spus Dumitru Godorog.

Amintim că Avocata Poporului, Natalia Moroșag, a fost surprinsă atât în spațiul public, cât și la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, pe care anterior l-a apărat în sala de judecată și care a fost condamnat la 4 ani, pentru proxenetism în anul 2017, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani. Ulterior, Avocata Poporului a menționat că Dumitru Godorg a prestat servicii de șofer și pază pentru aceasta. Potrivit Nataliei Moroșag, prin cooptarea lui Dumitru Godorog în echipa sa, aceasta i-a oferit o șansă la reabilitare și reintegrare, iar bărbatul ar face voluntariat.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button