fbpx

video | Răngi metalice, arme și produse pirotehnice. Ce au mai identificat polițiștii în corturile protestatarilor

În urma criticilor primite despre acțiunile care au avut loc duminică, 16 octombrie, ale forțelor de ordine în legătură cu manifestanții, Inspectoratul General al Poliției (IGP) vine cu noi detalii despre descoperirile făcute în corturile protestatarilor, care ar justifica măsurile întreprinse de către polițiști.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliția susține că intenția organizatorilor și a participanților a fost de a destabiliza ordinea publică.

„Potrivit constatărilor, de către participanți au fost admise o serie de încălcări care cad sub incidența art.8 din Legea 26 cu privire la întruniri. Fiind depistate aceste nereguli, Poliția a intenționat să informeze organizatorii despre faptele admise de către protestatari, dar organizatorii nu se aflau la fața locului pentru a ghida și a responsabiliza participanții. Cu toate că aceștia sunt obligați să fie alături de protestatari pe perioada desfășurării acțiunii, primii s-au eschivat de la dialog cu Poliția și au refuzat să se prezinte la locul întrunirii, chiar și atunci când au fost apelați telefonic de Poliție înainte de a fi evacuate corturile”, se arată în comunicatul IGP.

Totodată, oamenii legii susțin că în corturile participanților la protest au fost identificate obiecte periculoase precum arme și produse pirotehnice.

„Pe lângă faptul că a fost constatată o lipsă de reacție și acțiuni din partea organizatorilor, în corturile participanților au fost găsite obiecte interzise, printre care arme, produse pirotehnice, răngi metalice, etc., motiv pentru care prevenirea unor situații care ar fi afectat ordinea și siguranța publică a fost imperativă”, adăugă IGP.

Video: IGP

Citește și: foto, video | Protestul de duminică, desfășurat cu încălcări. Ce obiecte periculoase au identificat polițiștii 

Articole asemănătoare

Back to top button