fbpx

video | Propaganda rusească a prins rădăcini adânci în Găgăuzia: Putin – eliberator, Zelenski – clovn

Propaganda rusească și fake-urile au prins rădăcini adânci la Comrat, centrul administrativ al Unității Teritorial Administrative Găgăuzia. Agora a întreprins o vizită în sudul țării, iar oamenii de acolo ne-au spus că războiul în Ucraina a fost declanșat de „imperialiști”, acțiunile armatei ruse sunt justificate, iar Volodimir Zelenski este un clovn.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Cu o explicație a venit jurnalistul și analistul politic din Găgăuzia Mihail Sirkeli, care a declarat că la Comrat evenimentele din Ucraina sunt văzute prin prisma propagandei Federației Ruse. Și oamenii ne-au spus că se informează preponderent din posturile de televiziune afiliate Kremlinului.

Cel mai grav este faptul că rudele găgăuzilor care au fugit de urgia războiului din Ucraina le explică faptul că armata rusească bombardează orașele, împușcă în civili, însă majoritatea oamenilor din Comrat nu-i cred și pledează pentru mesajele transmise de Moscova. Nici bașcana autonomiei, Irina Vlah, nu a venit până în prezent cu un mesaj în susținerea găguzilor din Ucraina.

Sursa citată a încercat să ia o reacție de la administrația autonomiei, pentru a vedea ce întreprind pentru a contracara dezinformarea. Vitalie Dragancea, cel care anterior s-a prezentat consilierul neformal al bașcanei, i-a acuzat că sunt șmecheri, pentru că de trei ori l-a întrebat dacă mai face parte din cabinetul Irinei Vlah, iar el a zis că „este o chestie personală”. Sursa menționată a apelat-o și pe Irina Vlah și a sunat la numerele de telefon afișate pe site-ul administrației, dar nimeni nu i-a răspuns.

În cele din urmă, Mihail Sirkeli a declarat că lucrurile în Găgăuzia vor evolua în funcție de cum decurg evenimentele în Ucraina. Astfel, în cazul în care armata rusă ajunge până la Odesa, în toată țara, dar în special în Găgăuzia, vor fi lansate procese care vor avea drept scop destabilizarea situației.

Articole asemănătoare

Back to top button