fbpx

video | Problema animalelor fără companie din Chișinău va fi rezolvată. Ruslan Verbițchi: O întreprindere municipală se va ocupa ca nimeni să nu mai fie agresat de câinii fără stăpân

Proiectul de decizie semnat de consilierul Platformei DA, Ruslan Verbițchi privind identificarea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor animalelor cu și fără stăpân din municipiul Chișinău, a fost votat de CMC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit acestuia, va fi intituită o Comisie specială care se va ocupa de modificarea Regulamentului aprobat în 2019, privind întreținerea animalelor de companie, capturarea, transportarea, evidența și îngrijirea câinilor și a pisicilor fără supraveghere.

De asemenea, potrivit proiectului de decizie, va fi luată în calcul și restructurarea Secției control și protecție a animalelor din cadrul DGLCA și crearea unei Întreprinderi Municipale separate care va gestiona problema animalelor de companie, cu și fără stăpân din municipiul Chișinău. Conform proiectului, se va pune accent pe sterilizarea masivă a animalelor fără stăpân și adopția acestora, astfel încât municipiul Chișinău să devină un loc sigur în care cetățenii să nu fie agresați de câinii vagabonzi.

Mă bucur că s-a ajuns la un consens toți consilierii, inclusiv și executivul și au înțeles că trebuie de rezolvat această problemă. Vreau să vă spun că la momentul de față Autosalubritatea nu trebuie să se ocupe de această problemă a câinilor vagabonzi, din cauza gestionării proaste a acestei probleme. În 2020 au fost înregistrate 1372 de cazuri a agresări, cazuri raportate, dar sunt o mulțime de cazuri care nu sunt raportate.

Din numărul total, 313 de cazuri au fost înregistrate în rândul copiilor. De la începutul anului 2021, până pe data de 30 noiembrie, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 1564 de cazuri, adică cu 192 de cazuri mai multe decât în 2020. Haideți să creăm această Comisie formată din 9 persoane, pentru a lucra pentru beneficiul chișinăuienilor”, a declarat autorul proiectului de decizie, Ruslan Verbițchi.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button