fbpx

video | O ambulanță, oprită pentru a ceda trecerea unei coloane oficiale de mașini. Reacția Poliției

Sâmbătă, 11 februarie, pe rețelele de socializare a fost publicat un video în care se vede cum o ambulanță este oprită de un agent de circulație pentru a ceda trecerea în intersecție a unei coloane oficiale de mașini. Imaginile, distribuite intens de către internauți, au stârnit indignare și critici.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Poliția a venit cu o reacție la acest subiect. Oamenii legii susțin că agentul de patrulare a procedat corect deoarece „ambulanța ar fi putut crea o situație de accident”.

„Potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere al Republicii Moldova, la traversarea intersecțiilor prioritatea îi revine vehiculului care deja este antrenat în manevră. Or, în situația dată, coloana oficială era deja antrenată în manevra de traversare a intersecției, respectiv, permiterea deplasării ambulanței ar fi putut crea situație de accident.

În condițiile enunțate, circulația vehiculelor cu regim prioritar s-a desfășurat în conformitate cu normele prestabilite, fără abateri de la RCR, iar conducătorii vehiculelor menționate și agentul de patrulare au procedat corect în vederea asigurarii bunei circulații și evitarea accidentelor în trafic.

La fel, menționăm că, echipajul de ambulanță era în afara unui apel de urgență , fara pacient, iar semnalele speciale de avertizare nu erau puse în funcțiune”, se arată în comunicatul Poliției.

 

Articole asemănătoare

Back to top button