fbpx

video | Maia Sandu, după ședința CSS: „Am discutat inclusiv riscurile unor incidente nucleare”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut un briefing de presă în legătură cu deciziile Consiliului Suprem de Securitate (CSS). 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa statului informează că principala temă de discuție a fost conflictul din Ucraina și potențialele consecințe ale escaladării acestuia, inclusiv „riscurile unor incidente nucleare”.

„La ședința Consiliului Suprem de Securitate de sâmbătă instituțiile responsabile au raportat despre schimbările care pot surveni în regiune și în special în R. Moldova în rezultatul anunțurilor făcute de Federația Rusă referitor la mobilizarea parțială, referendumurile secesioniste în regiunile ucrainene sub controlul armatei Federației Ruse și eventuala utilizare a armelor neconvenționale. Am discutat potențialele consecințe ale escaladării conflictului militar în Ucraina, inclusiv riscurile unor incidente nucleare”, a declarat președinta.

Amintim că Vladimir Putin a anunţat, într-un discurs, mobilizarea parţială în contextul conflictului din Ucraina şi a ameninţat Occidentul cu armele nucleare deţinute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.

Articole asemănătoare

Back to top button