fbpx

video | Magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat ar putea fi anchetați de PG „pe faptele invocate în nota SIS”

Platforma DA va depune un denunț la Procuratura Generală prin care va solicita anchetarea magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat „pe faptele invocate în nota Serviciul de Informații și Securitate”. Anunțul a fost făcut de membrul fracțiunii, Dinu Plîngău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unei conferințe de presă, Dinu Plîngău a relatat că, deși Procuratura Anticorupție a anunțat pornirea urmăririi penale săptămâna trecută, până acum nu ar fi fost întreprinsă vreo măsură de investigare, astfel creându-se impresia că „anunțul PA a avut doar scop de a liniști opinia publică.

„Platforma DA va depune astăzi un denunț oficial în care solicită autorităților abilitate investigarea faptelor ce sunt imputate celor doi magistrați în nota informativă a SIS. Totodată, calificăm drept tentative de intimidare din partea magistraților vizați în ancheta SIS, precum și din partea altor demnitari de stat pentru exercitarea dreptului la libera exprimare de către membrii Platformei DA ca urmare a bănuielilor de lipsă de integritate apărute în spațiul public ce denotă un caracter de îmbogățire ilicită”, a declarat Plîngău.

Amintim că Serviciul de Informați și Securitate (SIS), a emis o notă informativă remisă anterior procurorului general, Alexandr Stoianoglo, din care reiese că Dorel Musteață și Nina Cernat, ambii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar fi persoane înstărite, cu mai multe locuințe, automobile, și terenuri agricole.

Ulterior, pe 25 noiembrie, Procuratura Anticorupție anunța că a fost sesizată de către Procuratura Generală în vederea examinării circumstanțelor expuse în nota informativă emisă de SIS în privința magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button