fbpx

video | Incendiu devastator în apropierea unei localități din Ungheni. Ce pagube au creat flăcările timp de 5 ore?

În această noapte pompierii din raionul Ungheni, din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost solicitați să intervină la lichidarea unui incendiu de vegetație uscată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la 23:20 de minute. Potrivit datelor operative IGSU, arderea s-a produs în apropierea localității Blândești, raionul Ungheni. La fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri, care au stabilit că flăcările au cuprins mai multe hectare de miriște uscată pe un câmp de porumb.

Angajații IGSU au reușit prompt să localizeze focarele, astfel evitând răspândirea incendiului spre o pădure din apropierea câmpului afectat. Incendiul a fost lichidat către ora 04:51 de minute, iar focul a nimicit 100 de hectare de miriște uscată. Nimeni nu a avut de suferit.

Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior. În acest context, pompierii îndeamnă cetățenii să nu aprindă frunzele, vegetația uscată, dar și resturile menajere. O simplă scânteie poate genera incendii de proporţii în condiții de umeditate redusă și vânt puternic.

În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button