fbpx

video | „Îl ador” sau „un al doilea Hitler”. Părerea locuitorilor din Bălți despre Putin

„Îl ador pe Putin”, „Ceea ce face Putin este inuman” sau „Iată cum arată cel de-al doilea Hitler”. Locuitorii din Bălți au păreri diametral opuse cu privire la războiul din Ucraina. În timp ce unii oameni îl condamnă pe președintele Rusiei pentru atacul mișelesc asupra ucrainenilor, numindu-l un al doilea Hitler, alții îl venerează și îi justifică ororile, scrie nordnews.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Eu nu accept invazia Rusiei în Ucraina. Ei au făcut doar rău”.

„Nu au ei ce căuta în țară străină, armata rusă. Pot să vă spun că asta nu e bine ce face, moare lume”.

„Ce părere pot să am? Distrugere de oameni, de societate, de tot. El este un om care nu prea gândește. Atât. Este un om care nu se gândește la copii, la populație, nu se gândește la nimic”.

„Nu. Oamenii suferă. Copiii suferă. Cel mai mult mă doare pentru oameni. Sperăm să fie pace”.

„Ceea ce face el este așa o noțiune, fascism sau nu știu cum să numesc faza asta și ceea ce se întâmplă, pentru că mor copii, mor femei, mor bărbați. Să zicem așa, dacă dumnealui explică că așa vrea să salveze Ucraina, cu siguranță oamenii din Ucraina, dacă ar fi dorit să fie salvați, nu ar fi fugit, cu tot cu copii, dezbrăcați, fără haine, fără mâncare, fără nimic”, au spus unii bălțeni.

În timp ce mii de moldoveni au sărit în ajutorul refugiaților ucraineni, iar în alte state, oamenii au ieșit în masă la proteste împotriva războiului declanșat de Rusia, în Bălți, Putin mai are susținători. Manipulați de presa rusă, oamenii dau vina pe Zelenski pentru tot ce se întâmplă în Ucraina, în ultimele zile.

„Eu pur și simplu îl ador, eu cred că o să fie totul bine. Mult rău face Zelenski, eu nu am încredere în el. De ce el își impune cetățenii să lupte cu arme? Se putea de înțeles și atât. Putin de multe ori a propus negocieri, el are o atitudine loială. Nu cred că Putin dorește să ucidă oameni civili, în nici într-un caz. El este bun, el este cel mai bun politic, el este un om cu literă mare”.

„Pe Putin îl susțin. De 8 ani de zile tot a mers vorba să înceteze, și nimeni nu a încetat, Ucraina nu a încetat. Oricum îl susținem fiindcă este un om mare și fiecare se teme să intre în război cu el, toți îl ocolesc”.

„Cum să vă spun, de fapt, Putin este un bărbat deștept. Pentru că eu așa consider, aceasta este părerea mea”.

Mai multe opinii ale bălțenilor găsiți în reportajul realizat de nordnews.md.

Articole asemănătoare

Back to top button