fbpx

video | „Înapoi în anii 90?”. Platon, prezentat ca „raiderul nr. 1” într-un documentar rusesc

În spațiul public din Rusia a apărut un documentar despre biografia controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, care este portretizat ca „raiderul nr. 1 din spațiul CSI”. Autorii producției vorbesc despre felul în care acesta ar orchestra în prezent o serie de atacuri raider asupra unor instituții bancare și de pe piața asigurărilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi și: video | Platon este periculos pentru stat în mai multe domenii, susține Dodon

Documentarul „Назад, в 90-е? Молдову вновь разрывают рейдеры” (trad. – Înapoi în anii ’90? Moldova este sfâșiată din nou de raideri) povestește despre cum Platon, câțiva ani în urmă, ar fi devenit unul dintre principalii jucători de pe piața bancară și din industria zahărului din Republica Moldova printr-o serie de atacuri raider.

Totodată, documentarul arată cum Platon și-ar fi însușit mai multe afaceri prin corupere și influență asupra unor demnitari de stat, procurori și a unor judecărori, scrie publicația rusă Rosbalt, citând Krivoe Zerkalo. La câteva luni de la eliberarea sa din închisoare, omul de afaceri ar acționa și acum prin aceleași metode, spun autorii, care susțin că este „meritul” lui Platon că prin actualul procuror General Alexandr Stoianoglo au fost clasate dosarele celor 15 judecători și a doi executori judiciari care ar fi fost implicați în „Laundromat”.

În documentarul apărut pe canalul de Youtube The Facts se mai spune că în prezent, cu ajutorul lui Stoianoglo, omul de afaceri ar planificaa să dea o nouă lovitură, și anume obținerea a peste 300 de milioane de dolari: ar fi vorba despre atacuri raider comise la unele companii de asigurare și la adresa unor instituții bancare.

Citește și: Cum a cumpărat Veaceslav Platon compania Moldasig cu banii… de la Moldasig

Amintim că numele lui Veaceslav Platon a devenit tot mai sonor în Republica Moldova în ultimele luni.

Zilele trecute, SIS a informat CSM despre presupuse șantajuri și mituiri ale judecătorilor, întreprinse de Platon pentru a-și recupera activele. Drept reacție, omul de afaceri a dezmințit cele spuse de SIS și cere Procuraturii Generale să intenteze în privința sa un nou dosar penal privind pretinsele influențe asupra sistemului judecătoresc.

În luna noiembrie curent, în Parlament a existat o tentativă de creare a unei comisii de anchetă pentru investigarea presupuselor atacuri raider comise de Veaceslav Platon la compania Moldasig.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Back to top button