fbpx

video | Fugar timp de 4 ani! Un tânăr din Ucraina, acuzat de multiple infracțiuni, a fost extrădat astăzi de autoritățile moldovene

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost extrădat din Republica Moldova în Ucraina, acesta fiind predat astăzi autorităților statului vecin în punctul de trecere a frontierei „Tudora – Starokozache”. Individul era anunțat în căutare internațională pentru tortură, violență și alte infracțiuni săvârșite în țara sa, însă îi reușise să fugă de justiție timp de aproape patru ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Persoana a fost reținută acum o lună de către polițiștii de frontieră de pe Aeroportul din Chișinău, după aterizarea avionului de pe cursa Istanbul – Chișinău. În timpul verificărilor, s-a constatat că tânărul figurează în căutare internațională cu scop de arest și extrădare de către BNC Interpol Kiev.

Pe 30 octombrie 2019, Judecătoria Chișinău a emis o încheiere în numele Legii, prin care a fost admis demersul de extrădare din Republica Moldova în Ucraina, în scopul tragerii la răspundere penală a acestuia pentru infracțiunile comise anterior.

Până în ziua extrădării, persoana reținută s-a aflat în detenție în Penitenciarul nr.13 din mun. Chișinău. Iar în dimineața zilei de astăzi, polițiștii de frontieră l-au extrădat organelor de ocrotire a normelor de drept din Ucraina. Acțiunea respectivă a avut loc în punctul de trecere Tudora – Starokozache, conform procedurii legale.

Articole asemănătoare

Back to top button