fbpx

video | Fiți atenți la portmonee când urcați în rutiere. Un bărbat și o femeie, reținuți de oamenii legii pentru pungășie

Polițiștii din capitală au reținut două persoane suspectate pentru pungășie. Bărbatul și femeia s-au dovedit a fi judecați anterior pentru infracțiuni similare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primul caz a avut într-un magazin amplasat pe str. Petricani. Suspecta, în vârstă de 58 de ani, profitând de neatenția victimei, i-ar fi sustras din geantă portmoneul în care se aflau actele de identitate, cardurile bancare și banii. Prejudiciul cauzat se estimează la 5300 de lei. Alt caz a avut loc în rutiera nr. 191, când suspectul, un bărbat în vârstă de 34 de ani, ar fi sustras din geanta unei femei portmoneul cu acte și bani, cauzându-i un prejudiciu de 640 de lei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. Aceștia și-au recunoscut vina și riscă amendă în valoare maximă de 42.500 de lei, până la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la 2 ani de pușcărie.

În context, oamenii legii le recomandă cetățenilor să atragă atenție la persoanele care au comportament suspect la stații, să pregătească din timp banii pentru achitarea taxei, să evite să citească în timpul călătoriei, să nu păstreze mijloacele financiare în buzunarele din spate și să nu uite că hoții de buzunare sunt permanent îmbrăcați elegant și pot avea diferite vârste.

 

Articole asemănătoare

Back to top button