fbpx

video | Fără lumină, apă și drum de acces. Lucrurile neștiute despre Arena Chișinău: Exploatarea ei nu poate aduce un venit suficinent pentru achitarea datoriilor

Eugeniu Moraru, directorul Agenției Proprietății Publice, a susținut o conferință de presă cu scopul de a  informa cetățenii despre proprietățile statului și cum sunt ele gestionate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astăzi, Moraru a vorbit despre Arena Chișinău – prima sală polivalentă care are capacitatea de aproximativ 3800 de locuri și se întinde pe 10 hectare, având un teren adiacent de 59 de hectare. Aceasta dispune de un aquacentru, de două bazine interioare de 450 de metri pătrați, de alta de 70 de metri pătrați, precum și o piscină exterioară de 124 metri pătrați. Arena are încă un bazin cu 10 piste de înot și o piscină cu patru piste de înot, 10 terenuri de tenis, un teren certificat internațional, spațiu de fitness și spa, spații comerciale, oficii administrative, săli de conferință și parcare pentru circa 1000 de automobile. Costul proiectului este de 43 milioane de euro.

Conectarea la gaz ar putea fi gata chiar săptămâna viitoare, însă aprovizionarea cu apă și canalizare încă bate pasul pe loc. Proiectul tehnic a fost elaborat, însă nu are aprobarea Consiliului Municipal Chișinău. Și nu este singura problemă – Arena Chișinău nu este conectată nici la o magistrală care ar asigura energia electrică. Până la sala polivalentă încă nu a fost construit un drum, unde să aibă acces și transportul public.

Directorul Agenției Proprietății Publice mai spune că până acum nu a fost stabilit nici numărul de persoane de care va fi nevoie pentru întreținerea Arenei.

„La moment, exploatarea ei nu poate aduce un venit suficinent pentru achitarea datoriilor față de compania de construcție. Posibil ea nici nu a fost gândită în felul acesta. Undeva există o viziune pe care noi nu am găsit-o”, a precizat Eugeniu Moraru. 

Articole asemănătoare

Back to top button