fbpx

video | „E doar începutul”. Slovacia oferă R. Moldova ajutor umanitar în valoare de 50.000 de euro: Declarațiile celor două președinte

Slovacia oferă Republicii Moldova ajutor umanitar în valoare de 50.000 de euro pentru gestionarea crizei refugiaților. Anunțul a fost făcut de către președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Sunt foarte recunoscătoare pentru atitudinea voastră clară față de ucraineni”, a spus șefa statului slovac, menționând că ajutorul constă în alimente, seringi și alte bunuri în valoare de 50 mii de euro.

Sprijinul nostru nu se termină cu acest pachet. Vineri vine ministrul nostru de Externe și cel al Cehiei, cu un alt ajutor umanitar. Ulterior va avea loc și o strângere de fonduri. Acesta e doar începutul”, a adăugat oficiala.

Zuzana Čaputová a precizat că Slovacia sprijină ambițiile europene ale Republicii Moldova: „Vă consideram o parte integrantă a Uniunii Europene și a valorilor UE”.

Slovacia este o susținătoare consecventă a eforturilor noastre de consolidare a democrației și de modernizare a Republicii Moldova. Vă mulțumim frumos pentru acest sprijin”, a declarat Maia Sandu, menționând că „asistența slovacă vizează proiecte în domeniul combaterii corupției, protecției mediului, susținerii întreprinderilor mici și mijlocii, consolidarea presei independente și a societății civile”.

Reafirmăm, astfel, atașamentul nostru față de valorile europene. Mizăm pe sprijinul Slovaciei pentru acceptarea cererii Republicii Moldova și obținerea statutului de țară candidat”, a spus șefa statului moldovean.

Articole asemănătoare

Back to top button