fbpx

video | Doi frați din capitală, reținuți pentru tentative de omor la comandă. O armă, mai multe telefoane și stații radio, depistate la domiciliile suspecților

Doi frați, în vârstă de 39 și 40 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău, au fost reținuți fiind suspectați de comiterea a două tentative de omor la comandă. Crimele au săvârșite în anul 2018, dar au eșuat, ambele victime supraviețuiind.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform informațiilor, o tentativă de omor a avut loc pe 28 februarie 2018, în municipiul Chișinău. Atunci, în apropierea unui bloc de locuit, persoane necunoscute au efectuat mai multe împușcături în direcția unui Mercedes. La volanul mașinii  se afla un bărbat de 46 de ani, care a suferit  leziuni corporale și a fost internat în Spitalul de Urgență în stare gravă, fiind supusă unei intervenții chirurgicale.

Cel de-al doilea caz s-a produs pe 21 noiembrie 2018. O persoană necunoscută l-a chemat pe un localnic din satul Stoianovca, raionul Cantemir, să iasă în stradă. Deoarece bărbatul a refuzat, suspectul a intrat în ograda acestuia și a efectuat șapte împușcături dintr-un revolver de model Colt. Victima a supraviețuit și a fost internată în spitalul raional Cantemir.

Reținerea suspecților  a avut  loc ca urmare a unor măsuri speciale de investigații efectuate de către ofițerii responsabili. În cazul de la Cantemir, a fost identificat comanditarul, care ar fi fost partenerul de afaceri a victimei, dar și alte două persoane care ar fi avut rolul de organizator și intermediar în săvârșirea infracțiunii. Ulterior, polițiștii și procurorii au identificat executorii ambelor infracțiuni.

La domiciliile și locurile de trai temporare ale suspecților au fost efectuate percheziții și depistate mai multe telefoane mobile, cartele sim și stații radio pe care aceștia le-ar fi utilizat la organizarea, coordonarea și săvârșirea crimelor, precum și o armă de foc cu care ar fi fost comisă una dintre infracțiuni. 

Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații continuă în vederea stabilirii circumstanțelor și persoanelor implicate. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 15 până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Articole asemănătoare

Back to top button