fbpx

video | Dispute la ședința Comisiei juridice: „Domnul se face că nu înțelege. Îl vreți pe Igor Popa procuror, dar nu va fi”

Întruniți să discute despre proiectul de modificare a Legii Procuraturii, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului s-au întrecut în replici pe baza subiectului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Democratul Igor Vremea s-a opus total proiectului, menționând că nu este unul benefic și că guvernarea are intenția de a reduce din atribuțiile CSP.

„Nu este mai bun ceea ce propuneți decât ceea ce este. De ce ministrul Justiției trebuie să fie și în Comisia de preselecție și în CSP? Vreți să politizați această funcție pentru că nu aveți încredere în CSP”, a susținut deputatul.

Pe de altă parte, în replică, președintele Comisiei a ținut să puncteze că procurorul ales va fi unul independent.

„Domnul Vremea se face că nu înțelege… Îl vreți pe Igor Popa procuror general, dar nu va fi. Urmează să fie selectat un procuror independent și de Plahotniuc și de noi cei din ACUM și de colegii Partidului Socialiștilor. Este un echilibru. Este implicat și Guvernul prin Ministerul Justiției, are un cuvânt de spus și organul de autoadministrare – CSP și președindetele țării care pune punctul final”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Într-un final, proiectul de lege a fost avizat pozitiv și urmează să fie aprobat la ședința de astăzi a Parlamentului.

Articole asemănătoare

Back to top button