fbpx

video | Cum șeful IGP i-ar fi cerut celui de la BDS Fulger să demisioneze: „Noi construim altă echipă”

La sfârșitul lunii noiembrie anul trecut, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunța în cadrul unei conferințe de presă, că șeful BPDS „Fulger” a fost suspendat din funcție datorită faptului că este parte a unei anchete interne desfășurată de către SPIA, fără a preciza însă care este motivul anchetei. În cadrul aceleiași conferințe de presă s-a anunțat că de când noua conducere a venit la MAI, au fost inițiate peste 170 de anchete de serviciu, iar alți 70 de angajați și conducători au fost sancționați disciplinar, scrie deschide.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Reporterii sursei citate au cercetat minuțios „ancheta” de serviciu în privința lui Cazimir Trocin, fostul șef al BPDS „Fulger”. Din datele colectate de către deschide.md, a ieșit la iveală o răfuială personală a șefului IGP, Iurie Podarilov, cu fostul șef „Fulger”. În fapt, Iurie Podarilov i-ar fi cerut lui Trocin să părăsească funcția, motivând doar că nu ar fi din „echipa lor”. Urmare a demiterii fostului șef „Fulger” a fost numit Ion Bucliș, un prieten apropiat al actualului conducător IGP.

La data de 20 septembrie, într-o zi de luni, în timp ce se afla în concediu medical, Cazimir Trocin, șeful BPDS „Fulger” a fost chemat la o discuție cu șeful IGP, Iurie Podarilov.

Discuția dintre cei doi a avut loc în biroul șefului IGP, în cadrul căreia, Podarilov deși i-a comunicat că nu are obiecții la persoana lui Trocin, și nici la activitatea acestuia la BPDS „Fulger”, în mod direct i-a cerut să părăsească funcția pentru că „nu ar face parte din echipă”, însă fără a invoca un motiv concret sau vreo abatere.

Tot în cadrul aceleiași discuții, Podarilov a menționat că exact în același mod s-a procedat și cu alți ofițeri din cadrul MAI și anume cu Oleg Pasat, șef-adjunct INI.

Podarilov l-a amenințat deschis pe Trocin că dacă nu va da curs solicitării sale de a pleca din funcție, el va dispune să fie efectuate mai multe controale care, potrivit lui Podarilov, ar urma să-i afecteze pe mai mulți angajați din subordinea lui Trocin. Șeful IGP i-a pus ultimatum ca Trocin să depună cererea de demisie până la sfârșitul aceleiași zile, mai scrie sursa citată.

Articole asemănătoare

Back to top button