fbpx

video | Cinci membri ai unui grup criminal organizat, reținuți pentru trafic de droguri din UE: Opt kilograme de marijuana și zece mii de dolari, confiscați

Cinci membri ai unui grup criminal organizat au fost reținuți pentru trafic de droguri din Uniunea Europeană. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) activitatea suspecților a fost documentată pe parcursul a patru luni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii legii au ridicat, din transportul învinuiților, opt kilograme de marijuana de tip hidropon și circa zece mii de dolar care ar proveni din activitatea criminală desfășurată.

Totodată, aceștia au mai confiscat telefoane mobile folosite la conducerea activității criminale, precum și ciorne care conțin amănunte importante cu privire la etapele infracționale și implicarea fiecărui membru al grupului criminal.

 

Potrivit estimărilor, drogurile ridicate ar costa pe piața neagră circa un milion de lei.

Toate probele indică asupra intenției de livrare a substanțelor într-un alt stat, transmite PCCOCS.

Bărbații reținuți au vârstele cuprinse între 25 și 43 de ani.

Procurorii au solicitat plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a tuturor membrilor reținuți. Instanța de judecată, însă, a admis parțial demersurile procurorilor, astfel încât trei membri au fost plasați în arest preventiv, iar alții doi – anume cei care, potrivit materialelor anchetei, sunt organizatorii și finanțatorii grupului criminal – au fost plasați în arest la domiciliu.

Procurorii, însă, și-au exprimat dezacordul cu privire la aplicarea măsurii arestului la domiciliu și au contestat aceste încheieri ale Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana.

Acum, urmează ca magistrații de la Curtea de Apel Chișinău să se pronunțe cu privire la aplicarea măsurii preventive în privința celor doi membri ai grupului criminal organizat.

Potrivit legii penale, pentru faptele comise, persoanele vinovate riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button